طب سوزنی، بوتاکس یا جراحی؟!

mousavi
چند سالی می‌شود که طب سوزنی در کشور ما حسابی طرفدار پیدا کرده است. متخصصان این طب معتقدند با سوزن‌های کوچک‌شان می‌توانند دردهای شما را بدون کوچک‌ترین عارضه جانبی برطرف سازند اما آیا تا به حال در مورد تاثیر این طب بر زیبایی و جوانی پوست و مو چیزی شنیده‌اید؟!

برخی از درمانگران طب سوزنی مدعی‌اند این روش می‌تواند جایگزین بوتاکس شود و از ایجاد چین و چروک‌های پوستی جلوگیری کند! از طرفی حتی گفته می‌شود این سوزن‌ها در حجم‌دهی گونه‌ها و برطرف‌سازی افتادگی و رفع جوش‌ها و لک‌های صورت موثر است اما متخصصان پوست و مو با این عقیده مخالف هستند. به گفته آنها نمی‌توان طب سوزنی را با بوتاکس یا ژل مقایسه کرد، حال تصمیم‌گیری با خودتان است؛ طب سوزنی یا بوتاکس؛ کدام را انتخاب می‌کنید؟! 

متخصصان طب سوزنی معتقدند این روش بر سایر درمان‌های زیبایی ارجح است زیرا: 

1. بدون عارضه است و فقط در بعضی افراد ممکن است باعث ایجاد کبودی (هماتوم) مختصر شود.

2. در 20 تا 24 جلسه می‌تواند کل مشکلات صورت از جمله چین و چروک‌ها، خط اخم و خنده، خط پیشانی، افتادگی صورت، لک، کک و مک، غبغب، تیرگی و پف دور چشم و افتادگی پلک و ابرو را درمان کند. در حالی که روش‌های دیگر مانند بوتاکس فقط در پاره‌ای از نازیبایی‌های صورت کمک‌کننده هستند و نمی‌توانند روی تمام مشکلات همزمان با هم اثر بگذارند.

3. درمانی مقرون به صرفه است.

4. به دلیل وجود کانال‌های انرژی در صورت، حتی وقتی فقط روی صورت و برای زیبایی کار می‌شود اثرات درمانی آن در کل بدن نیز ظاهر می‌شود.

5. به صورت زیبایی طبیعی می‌دهد زیرا روشی تعادلی محسوب می‌شود و تهاجمی به بافت صورت ندارد. این روش با بدن سازگار است و باعث ایجاد حالت عجیب و غریب و غیر طبیعی در صورت نمی‌شود.

6. اثرات آن سریع است و از همان جلسات اولیه آغاز می‌شود. ماندگاری آن نیز بسیار بیشتر از روش‌های رایج است.

چند جلسه طب سوزنی لازم داریم؟

تعداد جلسات لازم برای طب سوزنی بسته به سن فرد و کیفیت پوست او، بین 15 تا 24 جلسه متفاوت است. در 10 جلسه اول معمولا فرد باید هفته‌ای دو تا سه بار به پزشک مراجعه کند. بعد از آن هم هفته‌ای یک‌بار درمان کافی است. همچنین برای بیمارانی که مایل باشند، می‌توان ماهی یک‌بار درمان نگهدارنده انجام داد. لازم به ذکر است که تاثیر طب سوزنی تا حدی به تکنیک و درمانگر بستگی دارد و هر درمانگر ممکن است روش خاص خود را داشته باشد.

سوزن‌های شفابخش زیبای‌تان می‌کنند؟!

1. طب سوزنی باعث افزایش گردش خون موضعی و جریان انرژی در ناحیه می‌شود. درواقع بسیاری از اثرات درمانی آن به‌وسیله این مکانیسم توجیه می‌شود.

2. طب سوزنی می‌تواند باعث افزایش تولید کلاژن شود. فرض کنید ناحیه‌ای از بدن‌تان زخم می‌شود؛ چه اتفاقی می‌افتد؟ ابتدا جریان خون در آن ناحیه شروع به افزایش می‌کند و باعث گرما و سرخی در منطقه می‌شود سپس فرآیند ترمیم آغاز می‌شود و پس از گذشت چند روز (برای مثال 20 روز) پوست نو و سالم در آن ناحیه تشکیل می‌شود. حال فرض کنید در پوست شما ده‌ها سوزن فرورود و این کار هفته‌ای دو تا سه بار تکرار شود. به این ترتیب است که پوست‌تان جوان و شاداب می‌شود. لازم به ذکر است که این سوزن‌ها بسیار نازک و مویی شکل هستند و در موقع ورود به پوست یک زخم میکروسکوپی ایجاد می‌کنند که غالبا دردناک نیست.

3. طب سوزنی با ترشح موادی مانند سروتونین باعث ایجاد آرامش و نشاط می‌شود که خود از علل مهم زیبایی و شادابی پوست به شمار می‌آید. در واقع چینی‌ها معتقدند که زیبایی از درون نشات می‌گیرد.

شروع زودتر؛ چروک کمتر!

کاهش کلاژن‌سازی پوست و پیر شدن آن معمولا از 35 سالگی شروع می‌شود اما امروزه به دلیل افزایش آلودگی هوا، استرس، مصرف قلیان و دخانیات، تغذیه نامناسب و از همه مهم‌تر پایین آمدن سن آرایش در خانم‌ها، پوست افراد زودتر دچار پیری می‌شود بنابراین برای پیشگیری از پیری زودرس پوست بهتر است درمان با طب سوزنی را از سنین پایین‌تر و حدود 22 سالگی آغاز کنید. البته برای انجام طب سوزنی سن خاصی مطرح نیست و چون بدون عارضه است می‌توان در تمام سنین از آن استفاده کرد.

این نکات را به خاطر بسپارید:

– طب سوزنی فقط می‌تواند تعادل را به شما بازگرداند. برای مثال اگر قبلا گونه داشته‌اید و اکنون برجستگی آن کاهش پیدا کرده است، طب سوزنی می‌تواند با افزایش حجم عضلات و لیفت صورت آن را به شما برگرداند اما افزایش حجم لب‌ها و گونه‌گذاری در همه افراد با این روش امکان‌پذیر نیست.

– علاوه بر موارد زیبایی؛ طب سوزنی در رفع خارش، کهیر، لیکن‌پلان، پسوریازیس، اگزما و سایر مشکلات پوستی نیز تا حدودی کمک‌کننده است.

– در طب سوزنی از سوزن‌های مویی استفاده می‌شود و پروسه انجام آن دردناک نیست.

– خانم‌های باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های بدخیم هستند و کسانی که از داروهای ضد انعقاد استفاده می‌کنند، بهتر است از طب سوزنی استفاده نکنند.

متخصصان پوست چه نظری دارند؟!

دکتر خلیل صداقت‌پیشه، متخصص پوست و مو معتقد است طب سوزنی مطلقا نمی‌تواند بر چین و چروک‌های پوستی تاثیر بگذارد.

 به گفته وی این طب سنتی چینی خیلی پشتوانه علمی ندارد و تحقیقات کافی درمورد آن انجام نشده است. در واقع تاثیرات این روش بیشتر جنبه روانی دارد. دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص بیماری‌های پوست، مو و زیبایی و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی تهران نیز نظری مشابه دارد. او تاکید می‌کند طب سوزنی هیچ‌گاه نمی‌تواند جایگزین بوتاکس شود. درواقع تزریق بوتاکس بهترین راه برای رفع چروک‌هایی است که بر اثر استفاده زیاد از عضلات صورت ایجاد می‌شوند. او در ادامه توضیح می‌دهد بوتاکس از سم بوتولیسم گرفته می‌شود.

این سم حدود دو تا سه دهه است که دردرمان مشکلات درمانی و زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بوتاکس بیشتر برای قسمت فوقانی صورت و چروک‌های پیشانی، خط اخم و دور چشم مصرف دارد و حتما باید توسط پزشک تزریق شود. بهترین پزشکان برای این منظور متخصصان پوست هستند. لازم به ذکر است که تزریق نادرست و بیش از اندازه بوتاکس می‌تواند باعث عوارض ناخواسته‌ای از جمله افتادگی پلک شود.

نه کرم و نه طب سوزنی جای بوتاکس را نمی‌گیرند!

فرآورده‌های بوتاکس انواع مختلفی دارند و اغلب به صورت پودر هستند. دکتر احسانی توضیح می‌دهد این پودر معمولا با سرم رقیق می‌شود و ظرف حداکثر چند روز باید تزریق شود. بوتاکس معمولا بین چهار تا شش ماه ماندگار است. با این حال میزان ماندگاری آن در افراد مختلف، متفاوت است و ممکن است در بعضی افراد تا هفت ماه نیز موثر بماند. تزریق این فرآورده سن خاصی ندارد اما بهتر است از 20 سالگی به بعد شروع شود.

درواقع هرچه تزریق زودتر آغاز شود، اثر درمانی و پیشگیری‌کننده آن نیز بیشتر می‌شود. درمورد چین‌های عمیق هم که با بوتاکس به تنهایی از بین نمی‌روند، می‌توان از تزریق ژل استفاده کرد. درواقع بوتاکس فرآورده‌ای است که عضله را بی‌حس می‌کند اما ژل یک ماده پرکننده است. کرم‌های موضعی بوتاکس نیز تاکنون نتوانسته‌اند خیلی موثر باشند.

نکته :  هزینه هر جلسه طب سوزنی درناحیه صورت حدودی از 40 تا 200 هزار تومان و هربار تزریق بوتاکس از 250 تا 500 هزار تومان متغیر است. توجه داشته باشید این قیمت ها حدودی هستند و دستمزد پزشکان مختلف با یکدیگر متفاوت است

منبع: مجله سیب سبز

مطلب مرتبط:

درمان چروک بوتاکس یا طب سوزنی؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ