شرایط روزه گرفتن دیابتی ها چگونه است ؟( قسمت اول )

nazari
از آنجا که عدم مصرف مایعات طی روز می تواند به غلیظ شدن خون و بالاتر رفتن قند خون و عوارض دیگر منجر شود به ویژه در صورتی که معمولا قند خون شان بالا است، توصیه می شود حتما قرص خود را به موقع مصرف کنند و اگر فراموش کردند آن روز را روزه نگیرند.

دیابت و روزه داری4.5 تا 5 میلیون دیابتی در کشور بسر می برند که بیشتر بیماران دیابتی  تمایل دارند در ماه مبارک رمضان، روزه بگیرند اما روزه داری برای آنها شرایطی دارد که رعایت آن ضرروی است.

دیابتی ها باید در صورت تصمیم به روزه داری، قند خود را کنترل و آمادگی های لازم را کسب و از همه مهم تر با پزشک متخصص خود مشورت کنند.

کارشناسان می گویند: این بیماران حتما باید برنامه غذایی خود در ماه رمضان را طبق توصیه پزشکان، تنظیم کنند زیرا توصیه های تغذیه ای کارشناسان تغذیه برای ماه مبارک رمضان فقط برای افراد سالم است و در مورد دیابتی ها صدق نمی کند.

 شرایط روزه داری دیابتی ها

مدیر گروه روزه داری اسلامی پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در صورتی که فرد مبتلا به دیابت، به فشار خون کنترل نشده، بیماری های قلبی وعروقی، نارسایی قلبی، عوارض پیشرفته دیابت بر چشم، کلیه یا سیستم عصبی مبتلا نیست ، در زمان حاضر هم قندخون او در حد قابل قبولی یعنی در حالت ناشتا کمتر از١٤٠ و بعد از غذا کمتر از١٨٠ است و در سه ماهه اخیر دچار افت قندخون یعنی قندخون کمتر از٦٠ یا افزایش شدید قندخون منجر به کما و بستری شدن در بیمارستان نشده است و همچنین داروهای تاثیر گذار روی هوشیاری را هم مصرف نمی کند، در صورت صلاحدید پزشک خود و انجام اصلاحات لازم توسط پزشک در مورد دوز داروهای خوراکی ، اجازه روزه داری دارد.

دکتر محسن خوش نیت افزود: مبتلایان به دیابت باید حتما از دو تا سه ماه قبل از روزه داری جهت ارزیابی پزشکی و مشاوره به پزشک خود مراجعه کنند تا با انجام آزمایشات خون وضعیت قند آنان بررسی و کنترل شود.

وی خاطرنشان کرد: در صورت توانایی بیمار جهت روزه داری، پزشک باید دوز داروهای خوراکی یا انسولین را با توجه به شرایط بیمار تنظیم کند و آموزش های لازم جهت آگاه شدن از علایم افت یا افزایش قند خون، کاهش فشارخون و نحوه برخورد با آن ها، اندازه گیری قند خون در خانه با گلوکومتر (نام دستگاه اندازه گیری قند)، برنامه غذایی مناسب و فعالیت فیزیکی در زمان روزه داری را به بیمار ارایه دهد.

بهترین زمان برای آزمایش قند خون در ماه رمضان چه زمانی است؟

این فوق تخصص غدد درون ریز اضافه کرد: هر بیمار دیابتی که روزه می گیرد بهتر است گلوکومتر در اختیار داشته باشد و قبل از افطار، دو ساعت بعد از افطار و پیش از سحری، قند خون خود را اندازه گیری کند.

خوش نیت خاطرنشان کرد: در صورتی بیمار مبتلا به دیابت، گلوکومتر در دسترس ندارد، بهتر است آزمایش های خود را تحت نظارت پزشک و در زمان تعیین شده انجام دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد:بررسی قند خون ناشتا در ماه رمضان باید قبل از افطار صورت گیرد که این امر بسیار کمک کننده است.

منبع : ایرنا

مطالب مرتبط :

شرایط روزه گرفتن دیابتی ها چگونه است ؟( قسمت دوم )

شرایط روزه گرفتن دیابتی ها چگونه است ؟( قسمت سوم )

این افراد بهتر است روزه نگیرند؟

توصیه های غذایی برای روزه داران

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ