درمان کودکان دچار فلج مغزی با سوارکاری

مهرناز زاوه
سوارکاری یا هیپودرمانی یکی از موثرترین استراتژی‌های است که امروزه برای بهبود وضعیت کودکان دچار فلج مغزی استفاده می‌شود.

سوارکاری یا هیپودرمانی یکی از موثرترین استراتژی‌های است که امروزه برای بهبود وضعیت کودکان دچار فلج مغزی استفاده می‌شود. اما سوارکاری به کمک اسب به منظور بهبود کارکرد عصب‌شناختی ایده‌ی جدیدی نیست. مصریان و یونانی‌های باستان باور داشتند که سوارکاری می‌تواند برای رشد عضلات و کارکرد ریه مفید واقع شود. سال‌ها بعد، محققان تلاش کردند تا چارچوبی علمی فراهم سازند و سوارکاری را به عنوان یک درمان معرفی نمایند. پزشک فرانسوی، دکتر شاساین اولین شخصی بود که نشان داد بیماران دچار اختلال‌های عصب‌شناختی به کمک سوارکاری به مقدار قابل توجه‌ای بهبود یافتند.
فلج مغزی چیست؟
فلج مغزی وضعیتی است که به سبب رشد نامناسب مغز یا آسیب وارده به آن در مراحل اولیه‌ی شکل‌گیری ایجاد می‌شود. این آسیب می‌تواند پیش، حین یا پس از تولد یا در دوران ابتدایی کودکی، زمانی که مغز هنوز در حال رشد است آغاز گردد.
فلج مغزی شامل مجموعه‌ای از حالت‌هایی است که حرکات ارادی و یا هماهنگی کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. فلج مغزی می‌تواند تظاهرات خفیف تا شدیدی داشته باشد: کودک ممکن است در یکی از دست‌ها یا پاهای خود ضعف داشته باشد یا به سختی بتواند سر خود را کنترل کند. افراد دچار فلج مغزی صرف نظر از مشکلات حرکتی می‌توانند از هوش طبیعی برخوردار باشند. 
سوارکاری چگونه به کودکان دارای این وضعیت کمک می‌کند؟
با توجه به اینکه فلج مغزی هیج علاجی ندارد، فیزیوتراپی و برنامه‌های مناسب توان‌بخشی از مهم‌ترین گزینه‌های درمانی برای کمک به این کودکان هستند. با کمک این شیوه‌های درمانی ممکن است کودکان بتوانند از نهایت توانایی خود بهره ببرند. 
در تحقیقات انجام شده مشخص شد هیپوتراپی می‌تواند در موارد زیر به کودکان دچار فلج مغزی کمک کند:
•صاف کردن زانوها
•شل کردن عضلات دچار گرفتگی
•بهبود تعادل
•بهبود هماهنگی دست‌ها، پاها و چشم‌ها
•بهبود قابل توجه شرایط احساسی کودک
(منبع: mayoclinic)

انجام بازی‌های ویدئویی چگونه به درمان کودکان دچار فلج مغزی کمک می‌کند؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ