هفت دروغ پزشکی که رسانه های جهانی به خورد شما می دهند!(قسمت اول)

jalalvand
تبلیغات ماهواره‌ای مثل داستان‌های باورنکردنی هستند؛ داستان‌هایی که آدم منتظر است آخرشان یک عبارت بزرگ «دروغ» مثل مهر روی تصویر بخورد اما نه‌تنها عبارت دروغ روی این تبلیغات نمی‌خورد، بلکه تلاش می‌کنند با رنگ و لعاب زیادی صحت ادعاهایشان را تایید کنند. ما تعدادی از تبلیغاتی‌ترین محصولات ماهواره‌ای را انتخاب کردیم و سراغ پزشکان متخصص رفتیم تا ببینیم این تبلیغات تا چه حد صحت دارند. نتایج جالبی به دست آوردیم که در این گزارش می‌خوانید.

 تصویر ۷دروغ پزشکی شبکه‌های ماهواره‌ای

جام جم سرا: بیشتر این محصـولات 2 ویژگی دارند؛ اولین ویژگی این است که ادعا می‌کنند ظرف مدت کوتاهی مثلا یک ماه می‌توانند تفاوت خیلی زیادی ایجاد کنند. مثلا ظرف 2 هفته 10 کیلو لاغر شوید! اما ویژگی دوم از اولی هم خنده‌دارتر است اینکه یک محصول می‌تواند چندین خاصیت مختلف داشته باشد و برطرف‌کننده همه مشکلات شما شود!

قرص‌های افزایش قد

ترفند تبلیغ این محصولات خیلی ساده اما تاثیرگذار است. آنها ابتدا جملات و سؤالاتی را مطرح می‌کنند که مخاطب را به همراهی با تبلیغ وا‌می‌دارد مثلا آیا شما هم از کوتاهی قد رنج می‌برید؟ یا اینکه آیا شما هم به دلیل داشتن قد کوتاه نمی‌توانید با فرد مورد علاقه‌تان ازدواج کنید؟ کافی است جواب مخاطب مثبت باشد تا به قلاب گیر کند! حالا وقت آن می‌رسد که تبلیغ برای حل این مشکلات محصول خودش را معرفی کند. این محصول ادعا می‌کند، می‌تواند باعث رشد قد افراد در هر سنی شود (برای همین هم تصویر افراد بالغ را نشان می‌دهد که ناگهان قد کشیده‌اند!) اما آیا چنین چیزی ممکن است؟

دکتر امید ظهور، متخصص طب فیزیکی در این‌باره جواب کوتاه اما کاملا قانع کننده‌ای دارد: «چنین چیزی اصلا امکان ندارد و دروغ محض است، چون بعد از یک سنی اپی‌فیزها بسته می‌شوند.» آخرین سن برای رشد استخوان‌ها و اصطلاحا قد کشیدن 17 تا 18 سالگی است، البته این سن با توجه به مسائل ژنتیک و نژادی می‌تواند کمی متفاوت باشد بنابراین خاصیت این قرص‌ها نه تنها دروغ است بلکه ممکن است باعث ایجاد عوارض هم شود.

کفش‌های طبی لاغرکننده

آدم‌های خندان در حالی که کفش‌های سفیدی را به پا کرده‌اند و خیلی راحت راه می‌روند و ورزش می‌کنند محتوای این تبلیغ را تشکیل می‌دهند؛ تبلیغی که اولا ادعا می‌کند کفش‌هایش «طبی» است و ثانیا می‌گوید بر اثر نیرویی که به زمین وارد می‌کند باعث «لاغر شدن» افراد می‌شود! از متخصص این زمینه دکتر امید ظهور در این باره هم سؤال کردیم. جالب است بدانید این ادعا هم دروغ است؛ «کفش طبی مثل عینک است و با توجه به هر فردی باید اسکن شود.» دکتر می‌گوید استفاده از کلمه طبی به خیلی از محصولات ارزش‌افزوده می‌دهد. برای همین هم در این تبلیغات خیلی از این عبارت استفاده می‌شود. طبی بودن وقتی این معنی را می‌دهد که زیر نظر پزشک و برای شرایط بیمار ساخته و ضمنا اسکن هم شده باشد در غیر این صورت کفش طبی بودن معنایی جز دروغ بودن ندارد!

اسپری ضد واریس

واریس مشکل خیلی‌هاست؛ مشکلی که در این تبلیغ ادعا می‌شود تنها با یک اسپری قابل حل شدن است! اما واقعیت با ادعاهای این تبلیغ خیلی فرق می‌کند. دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص پوست می‌گوید برای اینکه علت واریس مشخص شود باید حتما بررسی‌هایی صورت بگیرد؛ «با سونوگرافی داپلر و معاینات محل نارسایی وریدی مشخص می‌شود.» بعد از آن با توجه به کوچک یا بزرگ بودن واریس، نحوه معالجه هم فرق خواهد داشت. اگر واریس کوچک باشد لیزر، درمان مناسبی خواهد بود اما اگر بزرگ باشد، جراحی و در موارد ورود به رگ‌ها لیزر و سوزاندنشان بهترین روش درمان است. هر دو نحوه درمان باید کاملا تحت نظر پزشک متخصص صورت بگیرد؛ «چطور می‌شود شما از یک دارویی استفاده کنید و آن دارو آنقدر نفوذ و قدرت داشته باشد که وارد پوست شود، داخل رگ برود و آن را از بین ببرد؟ اصولا این تبلیغات کذب هستند.»

شانه لیزری؛ پر پشت کننده مو

ریزش مو یکی دیگر از مشکلاتی است که به‌خصوص بین آقایان شایع است. تعجبی ندارد اگر مخاطبان این تبلیغ بیشتر آقایان باشند. یکی از تصاویری که در این تبلیغ دیده می‌شود تصویر سر مردی است که موهایش ریخته و بعد با استفاده از شانه لیزری که نور قرمزی دارد موهایش دوباره می‌رویند و پرپشت می‌شوند! راستش کذب بودن این تبلیغ در این نیست که شانه‌های لیزری وجود ندارند، بلکه در تصویر موهای پر پشت مرد حاضر در تبلیغ است!

واقعیت این است که شانه‌های لیزری واقعا وجود دارند و نوع معتبر آنها تحت تایید سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. این شانه‌ها با لیزر کم‌توان فولیکول‌های مو را تحریک می‌کنند اما تاثیرشان آنقدر نیست که تبلیغات ادعا می‌کنند. دکتر باریک‌بین درباره میزان این تاثیر می‌گوید:«کلاه یا شانه لیزری در حد خیلی کم یا متوسط تاثیر دارد، اینطور نیست کسی که موهایش ریخته با استفاده از این کالاها خرمنی از مو به دست بیاورد. اگر دستگاه استاندارد و توان لازم را داشته باشد می‌تواند باعث قطور شدن موهای کرکی شود.» اگر قرار است از این شانه‌ها استفاده شود بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید و به دنبال موارد استاندارد و تایید شده باشید. هیچ تضمینی وجود ندارد که شانه‌های ماهواره‌ای دستگاه‌های اصل باشند، اشعه لیزرشان استاندارد باشد یا حتی از لامپ‌های ال‌ای‌دی به جای لیزر استفاده نکرده باشند!

ادامه مطلب را در هفتدروغ پزشکی که رسانه های جهانی به خورد شما می دهند!(قسمت دوم) بخوانید

منبع: مجله سیب سبز

لینک مرتبط:

با این ویتامین ها قدتان بلند می شود

آیا پوشیدن کفش طبی را به همه افراد توصیه می کنید؟

با این 12 ترفند از رشد سریع موهای خود شگفت زده شوید!

بهترین میوه‌ها برای کاهش وزن سریع

دستگاه ورزشی برای تنبل ها!

از کرم های موبر استفاده کنیم یا نه؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ