باید نبایدهای ماه نهم بارداری!

تبریک می‌گوییم، شما تنها یک قدم با مادر شدن فاصله دارید. اما همین یک قدم، قدم بزرگی است. حالا دیگر شکم‌تان آن‌قدر بزرگ شده که نشستن، دراز کشیدن یا ایستادن برای‌تان سخت خواهد بود به‌همین دلیل است که احتمالا در این ماه بیشتر از همیشه دچار کم‌خوابی شوید. کمبود خواب و بار سنگین ممکن است احساس خستگی ایجاد کند و حتی شاید دست و پا چلفتی به نظر برسید. اما نگران نباشید، حالا که تا اینجا خوب پیش رفته‌اید از اینجا به بعد هم از پس همه سختی‌ها برخواهید آمد و کوچولوی نازتان را با آرامش بغل خواهید کرد. فقط باید حواس‌تان باشد که این ماه باید گوش به زنگ باشید. در صورتی که بخواهید زایمان طبیعی داشته باشید هر لحظه ممکن است درد سراغ‌تان بیاید و شما برای آن باید آمادگی لازم را داشته باشید. دیگر مواردی که باید در نظر داشته باشید را در ادامه می‌خوانید.

هر هفته باید دکتر معاینه‌تان کند

دکتر نسرین زارع‌پور، متخصص زنان و زایمان می‌گوید:مهم نیست که چقدر این کار برای‌تان سخت است اما این کار برای سلامت خودتان و نوزادتان بسیار ضروری است. همیشه به یاد داشته باشید که در ماه آخر بارداری شما هر هفته باید پزشک را ملاقات کنید. در این ماه باید دقت کنید که جنین هرچند وقت یک‌بار تکان می‌خورد. اگر شما متوجه شدید که جنین کمتر از 10 بار در روز تکان می‌خورد از پزشک بخواهید تا صدای قلب جنین را بشنود، شاید جنین دچار اختلال در کار ارگانیسم‌هاست. پزشک ممکن است برای شما کاردیوتوکوگرافی تجویز کند تا مشخص شود جنین چطور نفس می‌کشد، چطور حرکت می‌کند، قلبش چگونه کار می‌کند و چقدر مایع آمنیوتیک اطراف جنین وجود دارد. این اطلاعات دقیق به سلامت جنین در طول زایمان کمک زیادی می‌کند.  وضعیت صحیح جنین نیز باید توسط پزشک بررسی شود. جنینی که آماده به دنیا آمدن است باید به سمت چپ متمایل باشد و سرش به سمت پایین قرار بگیرد. گاهی اوقات  ممکن است باسن جنین به سمت پایین باشد یا جنین در سراسر رحم قرار بگیرد. به‌همین دلیل مهم شما باید هر هفته پزشک را ملاقات کنید تا او تغییرات را اندازه‌گیری کند و اقدامات لازم را انجام دهد.  زمان زایمان را با پزشک حتما چک کنید. اگر زایمان عقب بیفتد اما پزشک دلیلی برای نگرانی احساس نکند شما هم نباید نگران باشید. دو هفته جلوتر یا عقب‌تر از زمان دقیق زایمان محدوده طبیعی محسوب می‌شود. اما به‌طور کلی به خاطر داشته باشید که وقت زیادی باقی نمانده است.

تغییراتی که حس می کنید!

در صورتی که بارداری اول‌تان باشد، سر جنین باید به سمت لگن چرخیده باشد. بزرگی رحم باعث می‌شود به دیافراگم و شکم فشار وارد شود و بنابراین سوزش سردل، ناراحتی معده و کوتاهی نفس به‌ندرت رخ می‌دهد، اما احساس سنگینی در قسمت پایین شکم خواهید داشت. این امکان وجود دارد که باتوجه به فشاری که به مثانه می‌آید تکرر ادرارتان افزایش پیدا کند. ترشحات واژن غلیظ‌تر و شامل مخاطی است که گاه ممکن است در آن رگه‌های خونی نیز دیده شود. این ترشحات بعد از معاینه داخلی یا رابطه زناشویی شفاف‌تر خواهند شد. نکته مهم دیگری که ممکن است در ماه آخر بارداری حسابی کلافه‌تان کند خارش روی شکم است. گردن رحم در این زمان نرم و آماده برای زایمان است. انقباضات هم تداوم بیشتری پیدا کرده به‌طوری که حتی ممکن است فکر کنید زمان زایمان فرا رسیده است.

اما اگر انقباض‌ها به‌طور منظم نباشد به اصطلاح به آن «انقباضات کاذب» می‌گویند. انقباضات دیگری هم گاهی اوقات ایجاد می‌شود که به آنها «انقباضات عملی» گفته می‌شود. در صورت بروز انقباضات بیش از حد بهتر است ورزش تنفس انجام شود.

وزنی که دیگر ثابت است

در هفته 38 بارداری وزن شما دیگر پایدار می‌شود. اگر شما کمتر از 15کیلوگرم وزن اضافه کرده باشید، بازگشت به وزن سابق بعد از زایمان چندان کار سختی نخواهد بود. حالا بهتر است هر دو تا سه روز خودتان را وزن کرده و آن را در خاطر نگه دارید یا جایی بنویسید. روزی که وزن‌تان ثابت ماند و حتی بعد از آن شروع به کاهش کرد، شما باید آماده زایمان در ظرف 10روز آینده باشید. شکم بزرگ شما مرکز ثقل‌تان را تغییر داده است

بنابراین مراقب باشید و کمی صبوری کنید. پاهای‌تان را اغلب به صورت عمودی نگه دارید تا از تورم و ایجاد رگ‌های واریسی جلوگیری شود. بدن درد باتوجه به افزایش وزن جنین ممکن است در شما ایجاد شود زیرا شما در حال حمل وزن اضافی هستید. اگر شما احساس کمی درد می‌کنید نگران نباشید چون این بسیار طبیعی است.

کمی تنبلی برای‌تانلازم است

هر ماه به‌طور متوسط 31 -30 روز است جز ماه آخر بارداری که 1453 روز است. این ماه طولانی‌ترین 4 هفته‌ای است که در زندگی‌تان تجربه کرده‌اید.  این زمانی است که ممکن است حسابی شما را تنبل کند اما اشکالی ندارد. سعی کنید آخرین روزهای بارداری را به استراحت بگذرانید. الان دیگر وقت آن است که کارهای خانه را انجام دهید. استعدادتان را در مدیریت نشان دهید. کارهای خانه را برای همسر یا دیگر نزدیکان‌تان برنامه‌ریزی کنید.

اگر همسرتان در مدتی که شما بیمارستان هستید در خانه تنهاست، بهتر است از حالا یخچال و فریزر را با غذا پر کنید. شاید این بهترین فرصت برای یاد دادن آشپزی به همسرتان باشد! به این ترتیب شما نگران گرسنه ماندنش نخواهید ماند.

حساسیت‌زاها را کنار بگذارید

 5تا 6 وعده در روز غذا بخورید. غذاهای‌تان را در مقدار کم و با محتوای کالری محدود تعیین کنید. مواد غذایی که ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود به‌طور کامل کنار بگذارید. این اقدامات کمک می‌کند کودک از ضعف و بیقراری محافظت شود. ساک‌تان را برای بیمارستان آماده کنید. سینه‌بند مخصوص مادران شیرده برای بیمارستان لازم است. علاوه بر آن باید آنچه برای خودتان و نوزاد تازه به دنیا آمده لازم است، فراهم کنید.

جنین چه وضعیتی دارد؟

در طول ماه گذشته فعالیت جنین برای قرار گرفتن در جریان زندگی جدید آغاز شده است. در هفته 36 او کاملا حفره رحم را اشغال می‌کند و به صورت دردناکی ضربه می‌زند. ناخن‌های بسیار ظریفی روی انگشتان دست و پای جنین وجود دارد. مرحله مهم دیگر تشکیل اندام تناسلی جنین است که در این ماه کامل شده است و یک ماده سیاه در روده جنین در حال جمع شدن است که به آن مکونیوم یا مدفوع اولیه می‌گویند. در طول ماه گذشته جنین روزانه 27 گرم وزن خواهد گرفت و تا هفته چهلم طول جنین 50 سانتی‌متر طول و 3 کیلوگرم وزن خواهد داشت

سونوگرافی کنید

بین هفته‌های 30 تا 34 بارداری بهترین زمان برای انجام سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی در سه ماهه سوم بارداری است. در این وضعیت جفت مقابل رحم قرار می‌گیرد. بین هفته‌های 34 تا 36 بارداری سونوگرافی ممکن است برای تعیین سلامت نوزاد انجام شود. سونوگرافی در این ماه بیشتر به این دلیل انجام می‌شود که مطمئن شویم بندناف دور گردن رحم قرار نگرفته و سلامت جنین تضمین شده است.  ریه جنین در حال حاضر به‌طور کامل توسعه یافته است و او آماده است

که اولین نفس‌های خود را در دنیای جدید بکشد.

اگر در هفته 41 بارداری باشید، ممکن است جای جنین کمی تنگ باشد اما اگر همچنان لگد بزند ممکن است پزشک کمی بیشتر صبر کرده و به القای زایمان کمک کند. تازه وقتی نوزاد کوچولوی‌تان به دنیا می‌آید سفر باور نکردنی هر سه شما شروع خواهد شد.

گوش به زنگ باشید

مراقب نشانه‌های زایمان باشید اما بیش از حد وسواس به خرج ندهید. این اتفاق ممکن است خیلی زود بیفتد یا نیاز به صبوری بیشتر باشد. درد زایمان کاذب در قسمت تحتانی شکم و کشاله ران تمرکز دارد درحالی که درد زایمان واقعی در پشت و پایین شروع شده و معمولا در تمام شکم گسترش پیدا می‌کند. زایمان واقعی هرچه زمان می‌گذرد قوی‌تر شده و به شما اجازه نخواهد داد بخورید، بنوشید یا دراز بکشید.

منبع: سیب سبز

توصیه های ابن سینا در مورد بارداری

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ