ارگانی جدید در بدن انسان کشف شد!

qazalkharaji
ارگانی جدید در بدن انسان به تازگی کشف شده است و تعداد ارگان های داخل بدن از 78 به 79 عدد افزایش یافته است.این ارگان در قسمتی صاف در بدن انسان پنهان شده بود که به تازگی آن را کشف کرده اند. نام این ارگان مزانتر (mesentery) است که قبلا تصور می شد این ارگان تنها بافت های جداشده ای از ساختار اصلی سیستم گوارشی هستند اما امروزه دیگر با این دید آن را در نظر نمی گیرند.

عملکرد این ارگان هنوز به صورت واضح مشخص نشده است اما کشف آن دریچه ای جدید را در علم گشود. دکتر J Celvin Kaffeyاولین شخصی بود که این ارگان جدید را کشف کرد. ایشان می گویند: “حالا ما می توانیم همانند سایر ارگان ها به این ارگان نیز دسترسی مستقیم پیدا کنیم و بیماری های مختلف شکمی را با وجود آن بررسی کنیم. در حال حاضر ما آناتومی و ساختار این ارگان را منتشر کرده ایم و قدم بعدی تحقیقات، مربوط به عملکرد آن می شود. اگر عملکرد طبیعی را دریابیم به دنبال آن عملکرد غیر طبیعی را شناسایی می کنیم و درنتیجه به بیماری ها می رسیم. تمام این ها را که کنار هم قرار دهیم علمی ایجاد می شود حت عنوان علم مزانتریک” مقاله ی این دانشمند در ژورنال The Lancet gastroenterology and hepatologyچاپ شده است. دانشجویان نیز از این به بعد با این ارگان نیز آشنا خواهند شد. کتاب آناتومی گری که مشهوررترین منبع پزشکی است نیز در چاپ جدیدش به این ارگان نیز اشاره کرده است.

دانشجویان علوم پزشکی در حال حاضر می توانند تحقیقات خود را بر عملکرد مزانتر متمرکز کنند و با بررسی آن در بیماری های مختلف به علت ایجاد این بیماری ها مثل بیماری کرون یا سندروم روده ی تحریک پذیر، پی ببرند و در نتیجه درمانی مناسب را ارایه دهند.

این ارگان در واقع جمع شدگی و دولایه شدگی پریتوین ( بافتی که حفره ی شکمی را می پوشاند) است که روده را به دیواره ی شکم متصل و آن را نگه می دارد. این ارگان در سال 1508 توسز لیوناردو دا وینچی توصیف شد اما مورد بی توجهی قرار گرفت تا سال 2012 که دکتر Kaffeyو همکارانش با بررسی میکروسکوپیک دریافتند که مزانتر یک بافت یکپارچه است، نه قسمت های جدا شده از بافت پوشاننده ی روده. سپس طی 4سال با تحقیقاتی که انجام دادند توانستند در سال 2016 ثابت کنند که مزانتر یک ارگان از بدن است. قبلا تصور می شد که فقط 5 ارگان در بدن انسان وجود دارد اما امروزه 79 ارگان داریم. قلب، مغز، کلیه، ریه و کبد ارگان های حیاتی هستند و 74 ارگان دیگر هم جز ارگان های مهم در حفظ سلامتی بدن هستند.

با توجه به این موضوع میتوان بیشتر از قبل به بی انتها بودن علم پی برد حتی علم مربوط به بدن خودمان!

برگردان: فیزیوتراپیست غزل خراجی

هرگونه کپی برداری و استفاده از این مطلب با ذکر نام و منبع الو دکتر مجاز می باشد

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ