رادیوکلوپاتی گردن

رادیکولوپاتی به حالتی گفته می شود که در آن ریشه های اعصاب از نخاع بیرون زده می شوند و درگیری نخاع میلوپاتی نامیده می شود. آرتروز گردن باعث رادیکولوپاتی یا میلوپاتی گردن می شود

رادیکولوپاتی به حالتی گفته می شود که در آن ریشه های اعصاب از نخاع بیرون زده می شوند و درگیری نخاع میلوپاتی نامیده می شود. آرتروز گردن  باعث رادیکولوپاتی یا میلوپاتی گردن می شود اگرچه در اکثر موارد این اتفاقی به وقع نخواهد پیوست ولی علائم زیادی  وجود دارد که خطررادیکولوپاتی یا میلوپاتی را ایجاد م یکند علی الخصوص بعضی از این بیماریها به آرامی رخ می دهند. اگر مبتلا به درد گردن هستید و با خواندن متن زیر فکر می کنید که احتمال دارد دارای رادیکوپاتی یا میلوپاتی گردن باشید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

رادیکولوپاتی گردن

این مشکل وقتی بروز می دهد که ریشه عصب، از بخشی از نخاع گردنی خارج می گردد یا تحت فشار قرار بگیرد یا آسیب ببیند. با این حال دلایل مختلفی نیز برای ایجاد این بیماری هست که مهمترین ترین علتش آرتروز گردن است.

سابیدگی مفصل های میان مهره و ابرجستگی استخوانی مسیر عبور عصب را باریک کرده و باعث وارد شدن فشار به عصب می شوند. دلیل مهم این فشار بیرون زدگی دیسک می باشد زمانی که قسمت نرم میانی دیسک از اطراف آن بیرون زده می شود قادر خواهد بود به اعصابی که از نزدیک نخاع بیرون می روند فشار وارد کند.

درد گردن، سایر نشانه های رادیکولوپاتی شامل کاهش حس، گزگز و مور مور شدن، درد و گاهی ضعف در ناحیه ای از دست و بازو که از عصب تحت فشار عصب گیری می کنند. دیگر نشانه های ذکر شده علاوه بر درد گردن نشانه های اصلی رادیکولوپاتی می باشند احتمال دارد دردهای تیرکشنده در بازو پدید بیایند. این نشانه ها غالبا در یک بازو مزمن تر هستند ولی احتمال دارد روی هر دو بازو اثر بگذارند. احتمال دارد درد به حدی  شدید باشد که اختلال خواب ایجاد کند. مهره های آخر گردن غالبا بیشتر آسیب می بینند و باعث بروز نشانه های مختلف در بازو خواهند شد. ولی اگر مهره های بالایی آسیب ببینند، درد و بی حسی در پشت شانه و کنار سر پدید می آید.

اگر این علائم  را داشته باشید پزشک شما احتمال بیماری رادیکولوپاتی را بدهد و بخواهد که آزمایش های بیشتری را انجام دهد از جمله می توانیم به تصویربرداری ام آر آی اشاره کنیم که تشخیص می دهد ریشه های اعصاب زیر فشار قرار دارنیا خیر؟.

نوع درمان بسته به اینکه فشار این ناحیه و صدمه متفاوت است. در بسیاری موارد علائم به مرور زمان رفع می گردند. یک دوره درمان با فیزیوتراپی یا استفاده از گردنبند موثر خواهد بود. اما گاهی اوقات، جراحی پیشنهاد می شود که برای رفع فشار روی عصب صورت می گیرد. بسته به بیماری، این جراحی می تواند در زمینه دیسک یا خود مهره ها باشد.

میلوپاتی گردن

این عارضه زمانی پدید می آید که خود نخاع زیر فشار قرار گرفته یا آسیب ببیند. علاوه بر این آرتروز از مهمترین علل این عارضه می باشد، به صورتی که ساییدگی مهره ها کانالی که نخاع از می گذرد را باریک کند. بیرون زدگی دیسک گردن هم می تواند باعث ایجاد میلوپاتی شود اگر این بیرون زدگی به سوی وسط کانال مرکزی نخاع باشد. این عارضه می تواند به صورت ناگهانی یا به مرور بروز دهد. علل شایع دیگری هم برای میلوپاتی گردن هست. مثلا، تومور یا عفونتی که در این ناحیه از نخاع اثر می گذارد.

بخاطر اینکه نخاع از گروهی از فیبرهای عصبی تشکیل شده است که احساس را از بدن به مغز انتقال میدهد، فشار بر این اعصاب در نواحی گردن می تواند نشانه ای از چند ناحیه مختلف بدن باشد. نشانه های میلوپاتی گردن شامل:

به سختی راه رفتن. .مثلا، با  احساس سفتی یا گرفتگی در ساق پا مواجه شوید.

بی حسی و کاهش قدرت دست ها. مثلادر لمس و بررسی اشیاء به صورت عادی دچار مشکل شوید و وسایل از دستتان به زمین بیفتند.

ابتلا به اختلالات مثانه. مثلا ، برای خالی شدن مثانه دچار مشکل شوید یا با تکرر و بی اختیاری ادرار مواجه شوید.

عکس های ام آر ای کمک میکند که آیا نخاع آسیب دیده است یا نه و آیا بیمار برای کاهش فشار نیاز به جراحی دارد یا خیر.

بیرون زدگی دیسک گردن و درگیری ریشه اعصاب گردنی (Cervical Radiculopathy)

رادیکولوپاتی گردنی (درگیری ریشه اعصاب گردنی) غالبا  با درد منتشرشده به اندام بالاتنه ایجاد می شود. علائم دیگر آن شامل بی کاهش توان عضلانی، کم شدن حس و رفلکس ها در تشخیص اولیه. رایج ترین علت رادیکولوپاتی، بیرون زدگی دیسک و آرتروز مفاصل گردنی است. مهمترین عصب درگیر، عصب C7 است که  مابین مهره های شش و هفت دچار بیرون زدگی می شود. علل بروز درد شامل التهاب، اثر فشاری و عصب آسیب دیده می باشد.

 

رایج ترین انواع گردن درد را بشناسید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ