دندان قروچه چه بلایی بر سر دندانها می آورد؟

parya
اگر شب ها در خواب دندان قروچه دارید سریعتر به فکر درمان آن باشید...

دندان قروچه از معضلاتی است که در شب و هنگام خواب خود را نشان می دهد و اگر کسی در نزدیک فرد خوابیده باشد می تواند صدای دندان قروچه را بشنود. ممکن است فکر کنید دندان قروچه کاملا عادی و طبیعی است ولی سخت در اشتباهید. شکستگی های بی دلیل دندان و یا سردرد و درد فک از جمله عوارض ابتدایی دندان قروجه است. اگر می خواهید به طور دقیق بدانید که دندان قروچه چه بلایی بر سر دندانها می آورد این مقاله را بخوانید.

بروکسیم یا دندان قروچه چیست؟

به هم ساییدن و فشار دادن دندان ها به هم به صورت ارادی یا غیرارادی را بروکسیم یا دندان قروچه می گویند .بروکسیم ،دندان ها را خم یا خرد می کند، اکثر مردم نمی دانند که این کار را انجام می دهند چرا که برخی افراد دندان هایشان را فقط در طول خواب بهم می سایند که این مورد را “بروکسیم شبانه” یا “بروکسیم در طول خواب” می نامند ، دیگران نیز دندان های خود را در طول روز دچار سایش می کنند، اینگونه تصور می شود که اینکار مربوط به استرس یا اضطراب میباشد.
استرس می تواند به دلایل بسیاری رخ دهد، از جمله وقایع غم انگیز و دردناک مانند مرگ یک دوست و یا از دست دادن یک شغل ؛ همچنین می تواند از وقایع شاد مانند کار جدید یا تولد یک کودک نیز رخ دهد.

اگر علائم زیر را در خود دیدید، ممکن است در معرض دندان قروچه باشید:

انقباضات ریتمیک عضلات فک
صدای کشیدن دندان ها روی هم در طول شب،که ممکن است کسی را که با شما در یک اتاق می خوابید، اذیت کند
عضلات فک که تنگ و یا دردناک هستند
دردهای طولانی مدت ،در صورت
وجود دندان های آسیب دیده، شکافته شدن دندان های پر شده و صدمه بر لثه ها
سردرد
تورم (گاهی اوقات) در طرف فک پایین که به علت فشارهای دندان ها روی هم ایجاد میشود.

علت بروکسیم یا دندان قروچه

دندان قروچه می تواند علل مختلفی داشته باشد ، بعضی از کارشناسان بروکسیسم را به عنوان چیزی بیش از عادت نمیدانند این نیز می تواند نتیجه واکنش بدن، هنگامی که دندان ها روی هم قرار نمیگیرند باشد. بعضی از کارشناسان، بروکسیم را یک نوع عادت می دانند، در حالی که دیگران آن را به علت یکی از موارد زیر می دانند:
استرس، اضطراب، سرخوردگی و خشم
یک ضعف کوچک، یا زمانی که دندان ها و فک ها به درستی روی هم قرار نداشته باشند
علامت بیماری های نادر اعصاب و عضلات صورت
در مواردی نادر، ممکن است یکی از عوارض جانبی برخی داروهای افسردگی باشد که شامل پروزاک (فلوکستین)، زولوفت (سرترالین) و پاکسیل (پاروکستین) است.
یکی از عوارض بیماری های هانتینگتون یا پارکینسون
برکسیسم همچنین می تواند نشانه ای از بیماری های نادر خاصی از اعصاب و عضلات

عوارض بروکسیم یا دندان قروچه

افراد مبتلا به بروکسیم شدید می توانند مواد پر شده دندانپزشکی را بشکنند و یا به دندان هایشان آسیب برسانند.
کشیدن دندان ها روی هم می تواند لایه های بیرونی مینای دندان را ازبین ببرد و آنها را در معرض عاج دندان قرار دهد. که این می تواند به حساسیت دندان منجر شود.
بعضی از موارد اختلال فکی، همچنین سردرد ناشی از اختلالات تمپوروماندیبولار (tmd) را هنگامی که از صبح بیدار می شوید، نامعلوم میشود.

تشخیص بروکسیم یا دندان قروچه

اگر هر یک از این علائم و نشانه ها را تجربه کرده اید، به دندانپزشک مراجعه کنید، او می تواند تشخیص دهد که آیا شما یک بروکسر هستید یا نه و بهترین درمان ممکن را به شما خواهد داد. دندانپزشک شما درباره سلامت عمومی دندان هایتان سوال هایی خواهد کرد، چه منابع استرسی ای در زندگی شما وجود دارد و از چه داروهایی استفاده میکنید. اگر اتاق خواب خود را با کسی مشترک هستید، دندانپزشک ممکن است بخواهد با آن فرد نیز صحبت کند ، دندانپزشک در مورد عادات خوابتان، به ویژه در مورد هر گونه صدای غیر معمول در طول شب سوال خواهد کرد و شما را مورد بررسی قرار می دهد، توجه ویژه ای به عضلات داخل و اطراف فک شما می کند.

دندانپزشک همچنین دندان های شما را برای شواهد کشیدگی روی هم نگاه خواهد کرد در طول این آزمایش، دندانپزشک ،عضلات فک و مفصل های فکرتان را نیز بررسی خواهد کرد. او همچنین دندان های شکسته، دندان های کشیده شده، و دندان های ترمیم شده تان را بررسی خواهد کرد.اگر متقاعد شود که بروکسیسم شما مربوط به مشکلات دندان است، معاینه دقیق تری را انجام خواهد داد.
علاوه بر این، به بررسی دندان “نیش” خواهد پرداخت (اینکه چطور دندان های بالایی و پایین تر شما روی هم می آیند) .دندانپزشک دندان ها و لثه ها را برای آسیب های ناشی از بروکسیم یا دندان قروچه بررسی می کند و همچنین ممکن است از دندان ها و فک شما عکس اشعه ایکس را تجویز کند.

آماری نگران کننده از بروکسیم یا دندان قروچه

حدود 30 هزار کودک دندان هایشان را به واسطه سایش و قروچه خرد می کنند این میزان در کودکان زیر 5 سال بیشتر است. اگر فرزند شما دندان هایش را خرد و به هم می کشد، با دندان پزشک خانواده خود درمیان بگذارید اکثر کودکان در نهایت بروکسیسم را از بین می برند و به دندان هایشان آسیب دائمی نمی زنند.

دندان قروچه را چطور درمان کنید؟

علل دندان قروچه کودکان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ