با ترس از جرم‌گیری چه کار کنیم؟ - دکتر محمد نیکزاد

با ترس از جرم‌گیری چه کار کنیم؟

با ترس از جرم‌گیری چه کار کنیم؟

 

دکتر محمد نیکزاد نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با دکتر محمد نیکزاد کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

جرم‌های تشکیل شده روی دندان، به مرور باعث آزردگی لثه شده و خود جایگزین آن می‌شود. این امر چون به مرور اتفاق می‌افتد، از دید بیمار، پنهان می‌ماند. زمانی که بیمار برای جرم‌گیری مراجعه می‌کند با تمیز شدن این جرم‌ها، لثه، تحلیل رفته درمعرض دید بیمار قرار می‌گیرد و چنین احساسی به بیمار دست می‌دهد که جرم‌گیری باعث از بین رفتن لثه و باز شدن بین دندان‌ها شده است؟ دو نکته باعث تشدید چنین افکاری می‌شود؛ اول اینکه موقع جرم‌گیری در هر صورت خونریزی اتفاق می‌افتد، ولی بیمار این امر را دلیل صدمه دیدن لثه‌هایش می‌داند و فکر می‌کند این خونریزی‌ها به علت کنده شدن لثه از روی دندان است، درحالی که این خونریزی، امری طبیعی است. دومین مسئله این است که وقتی جرم به ضخامت کافی روی دندان می‌نشیند، مانع رسیدن سرما و گرما به دندان شده، به مرور باعث از دست رفتن حساسیت دندان می‌شود. پس از جرم‌گیری، وقتی این جرم‌ها پاک می‌شود، ناگهان دندان در معرض سرما و گرما قرار می‌گیرد و بیمار تفسیر غلط خود را تکمیل می‌کند که چون دندانم تراشیده شده، به آب سرد و گرم هم حساس شده است و لثه‌هایم پایین رفته، بین دندان‌هایم فاصله افتاده و دندانم تیر می‌کشد و …

 

مجموع این افکار بیمار را به این نتیجه می‌رساند که جرم‌گیری دندان را خراب می‌کند، درصورتی که کاملا غلط است.

قبل و بعد از جرم‌گیری چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

اگر موقع مسواک زدن دیدید از ناحیه‌ای از لثه‌های‌تان خون می‌آید، بدانید که آن ناحیه دچار مشکل است و به دندانپزشک خود مراجعه کنید. ناحیه‌ای که خون می‌آید را بیشتر مسواک بزنید و از خونریزی آن نترسید. مطمئن باشید با خوب مسواک زدن آن ناحیه، خونریزی خیلی کاهش پیدا خواهد کرد.

در صورتی که جرم زیادی داشتید و بعد از جرم‌گیری، دندان‌های‌تان به سرما و گرما حساس شده، نگران نباشید، به مرور رفع خواهد شد.

بعد از جرم‌گیری حتما از دهانشویه تجویز شده توسط دندانپزشک خود، استفاده كنيد تا به بهبود زخم‌های به‌جا مانده از جرم کمک كند. استفاده مداوم از دهانشویه‌ها زیاد توصیه نمی‌شود و یک هفته بعد از جرم‌گیری می‌توانید استفاده از دهانشویه را قطع کنید.

قبل و بعد از جرم‌گیری، نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست، در موارد خاص حتما دندانپزشک‌تان تجویز خواهد کرد.

حتما سالی یک بار جرم‌گیری را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید.

مطمئن باشید با رعایت دقیق و درست بهداشت دهان و دندان، تشکیل جرم به حداقل خواهد رسید.

تعریف جرم‌گیری

بزاق دهان به‌طور معمول دارای املاح زیادی است که قدرت رسوب کردن دارند. این املاح معمولا در جاهایی که کمتر در تماس با غذا و مسواک است، رسوب می‌کنند. اضافه شدن پروتئین‌های موجود در غذا، بزاق همچنین لاشه سلول‌های مرده بافت‌های مختلف دهان، در مجموع باعث افزایش حجم این رسوبات می‌شود. نکته مهم این است که معمولا مقدار کمی از جرم تشکیل شده، قابل مشاهده است و قسمت عمده این جرم با تخریب لثه، جایگزین آن شده و از دید مستقیم بیمار پنهان می‌ماند و مسئله مهم‌تر اینکه میکروب‌های مختلفی که روی جرم هستند با مسواک زدن تمیز نمی‌شوند. این میکروب‌ها بین 20الی 40درصد حجم جرم را تشکیل داده، به مرور بافت نگهدارنده حیاتی لثه که محکم به دندان چسبیده را تخریب می‌کنند. نتیجه این تخریب سست شدن پایه‌های نگهدارنده دندان و درنهایت از دست رفتن آن است. دقت كنيد با مراجعه به دندانپزشک و انجام جرم‌گیری و تمیز کردن جرم‌های روی دندان، از تخریب لثه و از دست رفتن دندان جلوگیری می‌شود.

دکتر محمد نیکزاد

دکتر محمد نیک زاد، جراح دندانپزشک و فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران است. وی عضو انجمن ایمپلنتولوژیست های ایران است. دارای گواهینامه فلوشیپ لیزر از دانشگاه جنوای ایتالیا، گواهینامه ایمپلنت از آلمان...

سوالات خود را از دکتر بپرسید
  • آسنا صمدی

    سلام وقت بخیر آقای دکتر دختر من ۹سالشه دوتا از دندونای شیرش لق شده لطفا راهنمایم کنید من چطور میتونم برای بیماریهای باباش استفاده کنم ممنون

  • Kimia

    سلام آقای دکتر من خیلی وقته مدام افت می زنم خیلی دکتر رفتم وازمایش دادم ولی نتیجه رفتم می خواستم ببینم آیا ممکنه خطرناک باشه

  • لغو پاسخ