احساسات چه تاثیری بر سیستم ایمنی بدن‌ ما دارد؟

حسام آرین
همه گیری کرونا تاثیر عمده ای در زندگی ما داشته و موج بعدی آن واقعیت سختی است که امروز با آن روبرو شده ایم. بسیاری از ما با مشکلاتی روبرو هستیم که ناامید کننده، دلهره آور و باعث ایجاد احساسات شدیدی می شود. در این شرایط احساس اضطراب و ایجاد تغییرات عاطفی امری طبیعی است.

همه گیری کرونا تاثیر عمده ای در زندگی ما داشته و موج بعدی آن واقعیت سختی است که امروز با آن روبرو شده ایم. بسیاری از ما با مشکلاتی روبرو هستیم که ناامید کننده، دلهره آور و باعث ایجاد احساسات شدیدی می شود. در این شرایط احساس اضطراب و ایجاد تغییرات عاطفی امری طبیعی است.

مداخلات بهداشت عمومی مانند رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ممنوعیت تردد در شب و قرنطینه برای مهار کووید-19 مهم است، اما می تواند باعث شود ما از هم گسیخته و افسرده شویم. افسردگی شدید، بی خوابی، اختلالات خواب، میگرن و سردرد از جمله موارد دیگری هستند که کرونا برای بشریت سوغات آورده است، همچنین چندین محقق ادعا می کنند احساسات منفی باعث کاهش پاسخ ایمنی بدن در برابر بیماری می شوند و علائم اخیر اضطراب و افسردگی طی همه گیری افزایش یافته است.

علاوه بر این، علائم شکست ذهنی بیشتر در بزرگسالان جوان تا 40 سالگی دیده می شود زیرا بسیاری از آنها به دلیل همه گیری شغل خود را از دست داده اند. دانشجویانی که رویاهای آنها برای تحصیلات عالی شکسته شده زیرا اکثر کشورها ماه ها مرزهای بین المللی خود را بسته اند و کودکان بین گروه های سنی 3 تا 4 سال بسیاری از مسائل رفتاری را نشان می دهند زیرا زمان زیادی را در خانه سپری کرده اند.

بیشتر بخوانید:سبزی و میوه های مناسب برای هیدراته ماندن بدن

آیا اضطراب شما همه گیر شده است؟

در نتیجه شیوع ویروس کووید-19، افراد تاثیرات روانشناختی بسیار متنوعی را تجربه می کنند. صرف نظر از مواجهه با آنها افراد می توانند از بیمار بودن یا مرگ، درماندگی یا احساس گناه نسبت به بیماری های دیگران احساس ترس و اضطراب کنند که منجر به شکست ذهنی می شود.

بر اساس نتایج چندین مطالعه دوره های طولانی مدت قرنطینه با شیوع بالاتر با ناراحتی روانی مرتبط است. به دنبال علائمی مانند مشکل در خواب رفتن، بیدار شدن ناگهانی وسط خواب یا خواب های بد دیدن باشید.
اگر از خواب می پرید و نگران مسائل بهداشتی هستید این نشانگر افزایش سطح استرس ناشی از قرنطینه است. بسیاری از ما از غذا به عنوان مکانیسم مقابله استفاده می کنیم. تحقیقات نشان داده است تعداد بیشتری از افراد تغییر وزن و عدم تمایل یا اشتیاق به ورزش در قرنطینه را تجربه کرده اند.

در حالی که برخی از نوسانات طبیعی است، اما اگر به طور فزاینده ای متوجه پیشرفت عادات غذایی ناسالم یا تغییر قابل توجهی در الگوی ورزشی خود می شوید. به عنوان مثال، افزایش گرسنگی، اشتیاق مکرر، روزهای بدون ورزش و به دنبال آن روزها ورزش بیش از حد یا در بعضی موارد از دست دادن اشتها پس اینها همه نشانه های افزایش اضطراب ناشی از قرنطینه است.

ذهن سالم جسمی سالم است

ما فقط هنگامی به طور کامل متناسب هستیم که اندامی متناسب با ذهنی متناسب داشته باشیم. نکته اصلی این است که برای خودمان وقت بگذاریم و روزانه روی بهزیستی ذهنی خود کار کنیم. فعالیت هایی که به مقابله با استرس و اضطراب کمک می کنند مهم هستند. برخی از این موارد شامل قدردانی، مراقبه و نوشتن است. یوگا این مزیت را دارد که به مراقبت از سلامت روحی و جسمی کمک می کند. ماساژ منظم با برخی روغن های اساسی می تواند به درمان میگرن، بی خوابی و افسردگی کمک کند.

سعی کنید سر خود را درست قبل از خواب با روغن اسطوخودوس ماساژ دهید زیرا خواب سریع را بهبود می بخشد. ترفند دیگری که به طرز شگفت انگیزی کار می کند بهبود صدا است که در آن کاسه های آواز مس ارتعاشات صوتی را منتشر می کنند. این امواج صوتی فوق العاده قوی هستند و بلافاصله باعث آرامش عمیق بیمار می شوند. هنگامی که فرد کاملا راحت و آرام باشد به سرعت از هر گونه مشکل عصبی بهبود می یابد.

بیشتر بخوانید:چقدر در روز مجازیم قند بخوریم؟!

آیا می دانید؟

استرس مسئول حدود 75 درصد از کل بیماری ها است.
علائمی که از اضطراب سلامتی رنج می برید
1. به طور دائم در مورد ابتلا به ویروس استرس دارید
2. بدن خود را به طور مداوم از نظر علائم اسکن می کنید
4- با وسواس به همه گیری فکر می کنید که تمرکز روی کار را برای شما سخت می کند
5. کرونا تنها موضوع بحث شما است
6. اخبار همه گیر را بیش از حد دنبال می کنید
7. به نتایج منفی آزمایش اطمینان نمی کنید
8- شب ها بی خوابی دارید و کابوس می بینید
9. هر فردی را که ملاقات می کنید تصور می کنید ناقل ویروس است
10. از مواد ضد عفونی کننده بیش از حد استفاده می کنید
موارد برتر مقابله با اضطراب
– حیوانات خانگی
– گیاهان
– فیلم های خوب و الهام بخش
– کارهای خلاقانه
– یادگیری یک ورزش جدید یا یک تمرین سرگرم کننده
مترجم: الهه زارعی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ