آیا کراتین برای موهای شما مضر است؟

alodoctoradmin2
دانشمندان اعلام کرده‌اند که در یک سری آزمایش‌ها، ژلی حاصل از ریزکُره‌های کراتین باعث رشد مجدد مو در موش‌ها شده است. پژوهشگران دانشگاه تسوکوبا در ژاپن اظهار کرده‌اند که ژلی مشتمل بر کراتین، به رشد فولیکول‌های مو کمک نموده و این تحقیق امکان استفاده از ریزکره‌های کراتین به عنوان یک درمان ایمن و موثر برای […]

دانشمندان اعلام کرده‌اند که در یک سری آزمایش‌ها، ژلی حاصل از ریزکُره‌های کراتین باعث رشد مجدد مو در موش‌ها شده است. پژوهشگران دانشگاه تسوکوبا در ژاپن اظهار کرده‌اند که ژلی مشتمل بر کراتین، به رشد فولیکول‌های مو کمک نموده و این تحقیق امکان استفاده از ریزکره‌های کراتین به عنوان یک درمان ایمن و موثر برای رشد مو را مطرح می‌کند. این مواد افزودنی به خاطر تولید طبیعی کراتین در بدن انسان، پتانسیل بالقوه‌ای را برای بهبود و تقویت ساختار موها ارائه می‌دهد. کراتین نیز به عنوان یک ماده کلان در ترکیب شامپو‌ها و نرم‌کننده‌ها برای تقویت و بهبود حالت موها به کار می‌رود. این تحقیقات نشان می‌دهد که به عنوان یک مکمل طبیعی، کراتین می‌تواند به حفظ سلامت و قوی ماندن مو، پوست و ناخن‌ها کمک کند.

با توجه به زیست‌سازگاری نانوذرات مبتنی بر کراتین، آن‌ها به عنوان حامل دارو‌های ضد سرطان، ضد میکروبی و التیام زخم نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند. لایه بالایی پوست یا اپیدرم، مانعی برای نفوذ است که هم خوب و هم بد است. در حالی که مانعی در برابر پاتوژن‌ها (ع. امکل بیماری‌زا) و مواد شیمیایی است، این مانع می‌تواند از ورود عوامل درمانی نیز جلوگیری کند. با این حال، فولیکول‌های مو یک مسیر بالقوه برای ورود به لایه‌های عمیق‌تر پوست هستند.

اکنون پژوهش‌گران دانشگاه تسوکوبا (Tsukuba) در ژاپن، در یک مطالعه جدید ژلی ساخته شده از کره‌های کوچک کراتین محلول در آب ساخته‌اند که برای رشد مجدد مو در موش‌ها به فولیکول مو نفوذ می‌کند.

این ریزکره‌ها ذراتی کروی با اندازه نانو هستند که از منابع آلی یا معدنی به دست می‌آیند و پتانسیل رساندن مواد درمانی به پوست از طریق فولیکول مو را نشان داده‌اند.

در مطالعه حاضر، پژوهش‌گران ریزکره‌های سه بعدی کراتین محلول در آب را تولید کردند که در تماس با آب، متورم شدند و یک ژل را تشکیل دادند.

پژوهش‌گران قسمتی از مو‌های پشت موش‌های نر هفت هفته‌ای را با کرم موبر حذف کردند. آن‌ها به گروه‌هایی تقسیم شدند که به مدت ۲۰ روز با ماینوکسیدیل (دارویی که برای درمان ریزش موی الگویی استفاده می‌شود)، کراتین، ریزکره‌های کراتین یا آبی که به مدت ۲۰ روز به صورت موضعی در ناحیه بدون مو استفاده می‌شد، تحت درمان قرار گرفتند.

سپس موش‌ها به شکل روزانه تحت نظر قرار گرفتند و عکس‌هایی از آن‌ها در روز‌های صفر، دهم و بیستم گرفته شد و پوست تیمار شده از همه گروه‌ها برای تجزیه و تحلیل بیان ژنتیکی آن نمونه‌برداری شد.

در گروه تحت درمان با ریزکره‌های کراتین، رشد مجدد مو از روز دوم شروع شد و متعاقباً سرعت رشد آن تسریع شد. این اثر مشابه با موش‌های تحت درمان با ماینوکسیدیل بود. رشد مجدد مو در گروه تحت درمان با کراتین نسبت به گروه تحت درمان با ریزکره‌های کراتین کمتر بود.

تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد که ژن‌های تنظیم‌شده در گروه ریزکره‌های کراتین مربوط به عملکرد‌های تنظیم‌کننده عمدتاً به پوست، از جمله رشد فولیکول‌های مو هستند. بیان ژن‌های دخیل در پاسخ به استرس، احیای بافت و حفظ ثبات پوست نیز افزایش یافت.

درمان با ریزکره‌های کراتین باعث تحریک ژن‌های مرتبط با سلول‌های بنیادی، فعال کردن مسیر‌های رشد مو و رشد فولیکول‌ها می‌شود. همچنین بیان نشانگر‌های پیش‌التهابی را در مقایسه با گروه کنترل به طور قابل توجهی کاهش داد.

پژوهش‌گران می‌گویند با در نظر گرفتن همگی این موارد با هم، درمان با ریزکره‌های کراتین فعالیت ضد التهابی را از خود نشان داد و در عین حال رشد فولیکول مو را ارتقا داد.

سپس پژوهش‌گران این ریزکره‌ها را روی سلول‌های فولیکول موی انسان و سلول‌های پاپیلای پوستی که رشد فولیکول را تنظیم می‌کنند، آزمایش کردند. مشخص شد که ریزکره‌ها از طریق اپیدرم جذب می‌شوند تا به سلول‌های پاپیلای پوستی برسند و آن‌ها و نشانگر‌های رشد موی مرتبط با آن‌ها را فعال کنند. در نهایت نیز مشخص شد که آن‌ها برای سلول‌ها غیرسمی هستند.

پژوهش‌گران می‌گویند: «ما مشاهده کردیم که درمان با ریزکره‌ها با موفقیت به لایه‌های مختلف اپیدرم نفوذ کرد تا به پاپیلای پوستی برسد و به طور قابل‌توجهی نشانگر‌های مرتبط با رشد مو را فعال کرد. این یافته‌ها نشان می‌دهند که ریزکره‌های کراتین فرآیند رشد مو را تحریک می‌کنند و تعامل بین لایه‌های مختلف پوست را بیشتر می‌کنند.»

پژوهش‌گران می‌گویند ریزکره‌های کراتین پتانسیل پیشرفت روش‌های تحویل دارو را با کاربرد در تحقیقات و اختلالات مرتبط با پوست و مو دارد.

تحقیقات بیشتر روش‌های خاصی را که می‌توان از ریزکره‌های کراتین به عنوان یک سیستم دارورسانی و حامل هدفمند برای درمان بیماری‌های مرتبط با فولیکول استفاده کرد، بررسی خواهد کرد.

این مطالعه در مجله ACS Applied Bio Materials منتشر شده است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ