آیا رنگ‌های خوراکی موجب سرطان می‌شوند؟

دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه‌های غذا و داروی ایران گفت: سموم باقی مانده در سبزی‌جات و رنگ خوراکی مصنوعی زمینه ابتلا به سرطان کبد را فراهم می‌کند.

ابراهیم جوان در جمع مدیران شهرستان آمل با اشاره به اینکه برخی سمومی که در سبزی‌جات استفاده می‌شود گاها تا 12 برابر میزان مجاز سموم دارد، تصریح کرد: قارچ کش‌هایی که در این سبزی‌جات و برخی اقلام مانند برنج استفاده می‌شود آلاینده است.

وی با بیان اینکه هر مولکول این سموم باعث ایجاد سرطان کبد می شود، عنوان کرد: در برخی از این سموم آلایندگی نیتراتی نیز وجود دارد و چون سموم موادغذایی سریعتر دیده می‌شود در این باره باید هشدار داد.

جوان با اشاره به اینکه این قارچ کش‌ها عوارض تولید مثلی و رشد و نموی در میان انسان‌ها ایجاد می‌کنند، یادآور شد: نیتریت و نیترات موجود در سبزی‌جات باید جدی گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه در هر وعده کوچک غذایی از سبزی‌جات که می‌خوریم 225 میلی‌گرم سموم وارد بدن می‌شود، عنوان کرد: این میزان با مصرف روزانه افزایش پیدا می‌کند.

دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه‌ها با بیان اینکه رنگ‌های غیرمجاز که این روزها به راحتی در موادغذایی استفاده می‌شود موجب بیش فعالی کودکان خواهد شد، افزود: این رنگ ها موجب بروز برخی سرطان‌ها نیز می‌شوند.

وی با اعلام اینکه در یک آزمایش از زعفران در استان قزوین نشان داده شد که 60 درصد آن رنگ مصنوعی بوده است، گفت: نوشیدنی هایی که در خیابان ها عرضه می شود دارای 70 درصد رنگ غیرمجاز است.

جوان با اشاره به اینکه برخی سموم ایجاد شده در محصول پسته را به دلیل اهمیت صادراتی آن حذف کردیم، یادآور شد: این محصول در برخی موارد به سم آفلاتوکسین آلوده می‌شد که سرطان کبد ایجاد می‌کرد.

وی با بیان اینکه در پرورش ماهی نیز بیماری مالاشیت‌گرین سلامت انسان‌ها را تهدید می‌کند، گفت: باید از خرید زنده ماهی جلوگیری کرد.

منبع: ایسنا

مطلب مرتبط:

چقدر خوراکی های رنگارنگ می خورید؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ