افزایش خطر بروز بیماری زونا در افراد مبتلا به آسم

مهرناز زاوه
خطر ابتلا به زونا در افراد بزرگسالی که آسم دارند در مقایسه با افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند، تا ۷۰ درصد بیشتر است.

گفته می‌شود که سالانه حدود یک میلیون مورد بیماری زونا در ایالات متحده گزارش می‌شود. با وجود شیوع این بیماری خصوصا در بین افراد ۵۰ تا ۵۹ ساله، هنوز چندان مشخص نیست که چرا بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا آن را درمان کرده و برخی دیگر در تلاش برای فرار از آن هستند.
بیماری زونا به خاطر ویروس واریسلا زوستر رخ می‌دهد که در واقع همان ویروسی است که مسبب آبله مرغان می‌شود. هر کسی که از بیماری آبله مرغان بهبود پیدا کند به احتمال زیاد دچار بیماری زوستر هم می‌شود، البته بیشتر بچه‌ها. در واقع بعد از آنکه فرد از بیماری آبله مرغان بهبود پیدا کرد، ویروس آن به حالت غیرفعال در بدن او باقی می‌ماند. در شرایطی که ممکن است این بیماری دو تا سه بار عود کرده و رخ دهد، اما افرادی که دچار بیماری زونا می‌شوند تنها یک بار این بیماری در زندگی‌شان رخ می‌دهد.
این میان، آسم هم یک بیماری شایع طولانی است که مجراهای هوایی را ملتهب کرده و منجر به خس خس سینه، سرفه و کم شدن نفس می‌شود. محققان دریافته‌اند آسم در بچه‌ها با بالا رفتن خطر بیماری زونا مرتبط است. در واقع تأثیر آسم بر خطر عفونت و یا عدم کارکرد مناسب سیستم ایمنی می‌تواند فراتر از مجراهای هوایی باشد. در همین زمینه محققان اطلاعات پزشکی افراد ۵۰ سال و بالاتر را مورد بررسی قرار دادند. در واقع آنها تعداد دفعات آسم را در ۳۷۱ موردی که دچار زونا بودند با ۷۴۲ موردی که سابقه‌ی زونا نداشتند مقایسه کردند. آنها دریافتند خطر ابتلا به زونا در افراد بزرگسالی که آسم دارند در مقایسه با افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند، تا ۷۰ درصد بیشتر است. همچنین آنها به این نتیجه رسیدند که بین التهاب پوستی آتوپیک و بالا بودن خطر بیماری زونا هم ارتباطی وجود دارد.
(منبع: NHS)

افزایش احتمال ابتلا به زونا در جوانانی که از واکسن آبله مرغان استفاده می‌کنند

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ