هفت دروغ پزشکی که رسانه های جهانی به خورد شما می دهند!(قسمت دوم)

jalalvand
تبلیغات ماهواره‌ای مثل داستان‌های باورنکردنی هستند؛ داستان‌هایی که آدم منتظر است آخرشان یک عبارت بزرگ «دروغ» مثل مهر روی تصویر بخورد اما نه‌تنها عبارت دروغ روی این تبلیغات نمی‌خورد، بلکه تلاش می‌کنند با رنگ و لعاب زیادی صحت ادعاهایشان را تایید کنند. ما تعدادی از تبلیغاتی‌ترین محصولات ماهواره‌ای را انتخاب کردیم و سراغ پزشکان متخصص رفتیم تا ببینیم این تبلیغات تا چه حد صحت دارند. نتایج جالبی به دست آوردیم که در این گزارش می‌خوانید.

ابتدای مطلب را در هفتدروغ پزشکی که رسانه های جهانی به خورد شما می دهند!(قسمت اول) بخوانید

داروهای کاهش وزن در 2 هفته

این داروها فاجعه‌بارند! این جمله را باید اول از همه می‌آوردم تا مبادا حتی یک‌درصد به فکر استفاده از آنها بیفتید! اگر کمی، فقط کمی به مدل‌های این تبلیغات دقت کنید متوجه می‌شوید که همگی بدون استثنا ورزشکار هستند و برای همین اندام‌شان لاغر و متناسب است. ادعاهایی مثل «دیگر احتیاجی به ورزش‌های سخت و نفسگیر نیست» یا «ظرف یک ماه 8 تا 10‌کیلو لاغر شوید» را بشنوید ولی باور نکنید! آنهایی که باور کردند دچار دردسرهای وحشتناکی شدند که دکتر محمد هاشمی دبیر انجمن پیشگیری از چاقی درباره آنها به همه افراد هشدار می‌دهد؛ «اساسا تبلیغات دارو غیر مجاز و غیر قانونی است. دارو باید با توجه به شرایط بیمار و توسط پزشک متخصص تجویز شود.» دکتر هاشمی می‌گوید: «تحقیقاتی در پژوهشکده غدد دانشگاه شهید بهشتی روی داروهای مدعی لاغری انجام شده که نتایج بسیار تکان‌دهنده‌ای دارد. این داروها نه‌تنها به هیچ‌وجه گیاهی نیستند بلکه به دلیل داشتن هورمون تیروکسین و ایجاد پرکاری تیروئید به صورت مصنوعی باعث لاغری می‌شوند. بعضی از این داروها هم حاوی ماده‌ای است به نام گرد فرشته که نوعی مخدر است و باعث بی‌اشتهایی فرد می‌شود. جالب است بدانید شاید این قرص‌ها در کوتاه‌مدت باعث لاغری شود اما بعد از مدتی نه‌تنها تمام وزنی که از دست رفته دوباره برمی‌گردد، بلکه ممکن است وزنتان بیشتر از قبل هم شود.»

دستگاه‌های ورزشی جادویی

تعداد دستگاه‌های ورزشی که در ماهواره‌ها تبلیغ می‌شود روز به روز بیشتر می‌شود. در این تبلیغات شما اغلب افراد ورزشکار و خوش‌اندام را می‌بینید که خیلی راحت با دستگاه کار می‌کنند. بیشتر وقت‌ها، تصاویر افرادی که چاق بوده‌اند و بعد «مثلا» با استفاده از این دستگاه‌ها لاغر شده‌اند هم ضمیمه این تبلیغات می‌شود. با نشان دادن این تصاویر، افراد چاق با این عکس‌ها احساس همذات‌پنداری می‌کنند و درست در این لحظه است که ممکن است گرفتار تبلیغات شوند. اما نظر متخصص ما در این مورد چیست؟ آیا این دستگاه‌ها می‌توانند خطرآفرین باشند؟ جواب او مثبت است؛ «هر فردی با توجه به میزان انعطاف‌پذیری و آمادگی جسمانی‌اش باید ورزش کند. ممکن است دستگاهی برای افراد ورزشکار یا بعضی از سنین مناسب باشد، ولی مشخصا نمی‌تواند برای همه خوب باشد.» استفاده از این دستگاه‌های ورزشی متاسفانه تاثیراتی دارد که می‌تواند باعث دیسک ستون فقرات و گرفتگی‌های عضلانی شود. دکتر امید ظهور اسم دستگاه را نمی‌گوید، اما جمله‌ای می‌گوید که تکان‌دهنده است؛ «به جرات می‌گویم که بعضی از این دستگاه‌ها تعداد بیماران ما را بیشتر کرده‌اند.»

کرم رفع دائمی موهای زائد

درباره کرم‌هایی که مدعی رفع دائمی موهای زائد بدن هستند هم از پزشک متخصص این زمینه سؤال کردیم. دکتر بهروز باریک‌بین به ما گفت:« اصولا هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند به صورت دائمی فولیکول‌های موی زائد را از بین ببرد.» البته داروی معروفی به نام «ونیکا» وجود دارد که به دنبال استفاده از آن رشد مو کاهش پیدا می‌کند. اما کاهش مو تا زمانی ادامه خواهد داشت که از این دارو استفاده شود. زمانی که مصرف دارو قطع شود، رشد موهای زائد دوباره شروع می‌شود.»

بنابراین ادعای این تبلیغ هم دروغین است! اگر اسپری‌ها یا کرم‌های از بین برنده دائمی موهای زائد وجود داشتند اول از همه در مقالات و کتاب‌های علمی تایید می‌شدند و دیگر این همه کلینیک‌های رفع موهای زائد توسط لیزر افتتاح نمی‌شد! تبلیغات زیبایی بخش بزرگی از تبلیغات ماهواره ای را تشکیل می دهند. چرا که تبلیغاتچی ها از اهمیت زیبایی برای مخاطبان‌شان آگاه هستند. اما شما جزو دسته ای باشید که گول نمی‌خورند!

به تبلیغات ماهواره‌ای اعتماد نکنید

یادتان باشد که تبلیغاتچی‌ها هر کاری می‌کنند که شما را تحت تاثیر قرار دهند. از آوردن مدل‌های زیبا با پوست‌های صاف و شفاف و مردانی که موهایشان پرپشت است گرفته تا دستکاری‌های بزرگ در واقعیت. مثل همان تبلیغی که درباره قرص‌های افزایش قد انجام می‌دهند. شما منبع درآمد این تبلیغات هستید. قبل از اینکه تحت تاثیرشان قرار بگیرید کمی فکر کنید، از خودتان بپرسید اگر هزینه تهیه این محصولات را به معاینه‌شدن توسط یک پزشک متخصص اختصاص دهید بهتر نیست؟ قطعا بهتر است. دارو، ماکارونی یا برنج نیست که برای همه افراد مناسب باشد، باید توسط پزشک متخصص و با توجه به شرایط فرد تجویز شود نه با یک تبلیغ ساده. به قول دکتر هاشمی حتی اگر دارویی که می‌خواهید مصرف کنید را از داروخانه و با مجوز وزارت بهداشت تهیه کرده‌اید سر خود این کار را انجام ندهید. یک داروی خیلی ساده و تایید شده ممکن است برای شما زیانبار باشد. دکتر باریک‌بین هم می‌گوید معلوم نیست این داروها کجا تولید شده‌اند:«خیلی وقت‌ها مراجعان ما با استفاده از این کرم‌ها دچار حساسیت‌های تماسی و اگزما شده‌اند.» مطمئن باشید هیچ‌کس به اندازه خودتان و پزشک متخصص‌تان نگران سلامت شما نیست. به بقیه اعتماد نکنید!

شماره تلفن‌های موقت؛ویژگی تبلیغات

اگر دقت کرده باشید تلفن‌هایی که برای تهیه این محصولات ارائه می‌شود بیشتر شماره‌هایی موقتی هستند که ممکن است طی چند روز بعد عوض شوند. دکتر هاشمی می‌گوید: «اگر برای تهیه این محصولات تماس بگیرید متوجه می‌شوید که هیچ جای خاصی برای ارائه آنها وجود ندارد و محصول قرار است با پیک به دست شما برسد. حتی اگر راجع به پیک پیگیری کنید تا ببینید که محصول را از کجا تهیه کرده، متوجه می‌شوید که او هم بی‌خبر است، چون فردی محصول را به محل پیک تحویل داده و رفته است! بنابراین هرگز به چنین مواردی که معلوم نیست از کجا آمده‌ اعتماد نکنید.

منبع: مجله سیب سبز

لینک مرتبط:

با این ویتامین ها قدتان بلند می شود

آیا پوشیدن کفش طبی را به همه افراد توصیه می کنید؟

با این 12 ترفند از رشد سریع موهای خود شگفت زده شوید!

بهترین میوه‌ها برای کاهش وزن سریع

دستگاه ورزشی برای تنبل ها!

از کرم های موبر استفاده کنیم یا نه؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ