۱۱ نکته برای جلوگیری از یبوست در سفر-قسمت دوم

مهرناز زاوه
هدف از تعطیلات معمولا کسب آرامش و فراغت از روال عادی زندگی است؛ اینکه برای چند روز هم که شده دور از استرس باشید. سعی کنید از این قانون در طول سفر پیروی کنید.

در ادامه‌ی قسمت اول به معرفی اقداماتی می‌پردازیم که کمک می‌کنند عملکرد سیستم گوارش خود را کنترل کرده و از بروز یبوست حین سفر جلوگیری کنید:
۶. یک چیز گرم بنوشید
یک راه دیگر برای تحریک روده‌ها در اول صبح این است که یک نوشیدنی گرم بنوشید. این نوشیدنی گرم می‌تواند قهوه، چای یا حتی سوپ باشد.اگر اهل قهوه هستید، آن را صبح زود بنوشید. ترکیبات موجود در قهوه چه با کافئین و چه بدون کافئین، باعث تحریک روده‌هامی‎شوند. با این حال، ممکن است دوست نداشته باشید قهوه بنوشید، چون این نوشیدنی آب بدن را در طول روز کم می‌کند و ممکن است باعث خشک شدن مدفوع و بروز یبوست شود.
۷. فیبر مورد نیازتان را تامین کنید
غذاهای دارای فیبر اهمیت زیادی دارند، چون باعث تحریک روده‎ها و اجابت مزاج آسان‌تر می‌شوند. خوردن غذاهای با فیبر بالا در طول سفر می‌تواند کمی چالش‌برانگیز باشد، اما با تلاش و توجه کافی می‌توانید گزینه‌های خوبی برای خوردن بیابید. میوه‌ها، سبزیجات و غلات سبوس‌دار منبع فیبر هستند. در صورت امکان، سعی کنید این غذاها را به صورت بسته‌بندی شده به همراه خود داشته باشید. میوه‌ها، نوشیدنی‌های پروتئینی، معجون‌ها و حبوبات از جمله خوراکی‌های دارای فیبر هستند که می‌توانید به راحتی آنها را برای سفر همراه خود داشته باشید.
اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، در مصرف میوه، سبزیجات و سالاد خام بیشتر دقت کنید تا دچار عفونت‎های باکتریایی و اسهال نشوید. بهترین راه این است که از میوه و سبزیجات پخته‌استفاده کنید. میوه‌هایی را که پوست ضخیم دارند بردارید، پوست‌شان را بکنید و آنها را بسته‌بندی کنید. این روش، بهترین کار ممکن است.
۸. تنقلات کمتری بخورید
اغلب افراد به دو دلیل حین سفر تنقلات بیشتری مصرف می‌کنند: دلیل اول این است که امکان انتخاب گزینه‌‌های متفاوت در طول سفر محدود است. دلیل دوم این است که تصور می‌کنیم حین تعطیلات خوردن تنقلات مشکلی ایجاد نمی‌کند. مشکل خوردن تنقلات در طول سفر این است که این مواد غذایی بی‌ارزش اغلب فیبر کمی دارند که ممکن است باعث بروز یبوست شوند. سعی کنید از خوردن غذاهای فست فودی، گوشت فرآوری شده، چیپس و محصولات پخته‌شده کمتر استفاده کنید و به جای آنها سالاد بخورید. غلات کامل مانند جوی دوسر و گوشت بدون چربی نیز گزینه‌های خوبی هستند.
۹. بدن‌تان را تکان دهید
وقتی در سفر هستید، مدت زمان زیادی را درون ماشین، قطار یا هواپیما در حالت نشسته سپری می‌کنید. حرکت دادن بدن کمک می‌کند که دستگاه گوارش بدن‌تان عملکرد بهتری داشته باشد. بنابراین، سعی کنید وقتی منتظر آمدن هواپیما هستید، درون لابی قدم بزنید. اگر با ماشین سفر می‌کنید، هر چند ساعت یک‌بار توقف کنید و کمی راه بروید یا به بدن‌تان کش و قوس بدهید. وقتی در هتل هستید، از استخر و باشگاه استفاده کنید و بدن‌تان را کمی حرکت دهید.
۱۰.ریلکس باشید
هدف از تعطیلات معمولا کسب آرامش و فراغت از روال عادی زندگی است؛ اینکه برای چند روز هم که شده دور از استرس باشید. سعی کنید از این قانون در طول سفر پیروی کنید. خود را برای هر گونه تاخیر، ترافیک و مشکل دیگر آماده کنید. بدانید که در طول سفر با اتفاقات عجیب و غریبی مواجه خواهید شد.سعی کنید در طول سفر کتاب بخوانید، موسیقی گوش کنید و با تلفن همراهتان بازی کنید. همچنین می‌توانید از تمرینات تمدد اعصاب مانند تنفس عمیق، یوگا، مدیتیشن و غیره برای کسب آرامش در طول سفر استفاده کنید. بدن‌تان را در حالت آرامش و سکون نگه دارید و از هر عاملی که باعث بروز استرس می‌شود، دوری کنید. به این ترتیب، می‌توانید یک دستگاه گوارش فعال داشته باشید و دچار یبوست هم نشوید.
۱۱.با پزشک‌تان صحبت کنید
اگر فکر می‌کنید رفتن به مسافرت باعث بروز یبوست در شما می‌شود، قبل از سفر با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است دکترتان توصیه کند که از یک ملین به عنوان یک اقدام پیشگیرانه استفاده کنید. همچنین ممکن است محصولی به شما پیشنهاد کند که آن را با خود به سفر ببرید و در صورت بروز یبوست از آن استفاده کنید.مطمئن شوید محصولی که می‌خرید، همان محصولی باشد که دکترتان پیشنهاد کرده، نه آنکه محصولی را با بی‌اطلاعی و بنا بر اجبار خریداری کنید.
منبع: webmd 

بالاخره موز برای یبوست خوب است یا بد؟!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ