نکته هایی جالب در موخوره و روش های درمان آن!

پانته آ توتونپیان
تازه از خواب بیدار شده‌اید و عادت دارید هر روز به محض بیرون آمدن از تختخواب، حتی قبل از دست و رو شستن، شانه به دست بگیرید و خرمن گیسوان‌تان را مرتب ‌کنید. زیر لب آهنگی را زمزمه می‌کنید و همین‌طور شانه را روی تارهایش می‌کشید... سرتان را پایین می‌گیرید و از پیچ و تاب خوردن موهای بلندتان از لابه‌لای دندانه‌های شانه لذت می‌برید که ناگهان چشم‌تان به نوک موهای نازنین‌تان می‌افتد که دو، سه شاخه شده‌اند! باز با دقت بیشتر وارسی‌شان می‌کنید و مطمئن می‌شوید که موخوره آفت گیسوان‌تان شده... فقط مدام از خودتان می‌پرسید‌ «چرا؟! من که هر روز حمام می‌کردم و موهایم همیشه شانه شده و بافته شده بود! چرا موخوره سراغ‌شان آمده؟ حالا باید موهایی که این‌قدر برای‌شان زحمت کشیده‌ام، کوتاه کنم!» اما بهتر است دست نگه دارید! ما با دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو صحبت کرده‌ایم و جواب این سوال‌ها را برای‌تان پرسیده‌ایم! بهتر است قبل از کوتاه کردن موهای‌تان، اول این مطلب را با دقت بخوانید؛ شاید نیازی نباشد کوتاه‌شان کنید و چاره‌تان پیش متخصصان پوست و مو باشد!

توضیحات دکتر امیرهوشنگ احسانی متخصص پوست و مو را  بخوانید

چرا موخوره می‌زنیم؟!
موخوره به دلیل عوامل مختلفی سراغ موهای ما می‌آید و یکی از آنها خشکی مو است، اما عمده‌ترین دلیل ایجاد موخوره شستن افراطی و وسواس‌گونه موها، زیادی بستن‌شان، زیادی برس کشیدن و شانه زدن موها، سشوار کشیدن و استفاده از سایر ابزارهای حرارتی آرایش مو و نیز محکم بافتن آنهاست! استفاده بیش از حد از محصولات شیمیایی یعنی انواع اسپری‌ها، حالت‌دهنده‌های قوی، محصولات صاف‌کننده مو، بیش از حد رنگ کردن و دکلره کردن موها هم باعث بروز موخوره می‌شوند.
شاید باورتان نشود اما اگر برای مدت طولانی هم زیر آفتاب بمانید، نه تنها پوست‌تان که موهای‌تان هم بیش از حد اشعه UV می‌گیرند و همین داغ شدن، باعث شاخه شاخه شدن‌شان می‌شود.

مراقب بادیگارد موهای‌تان باشید!
موها  از ۳ لایه تشکیل شده‌اند: خارجی‌ترین لایه (لایه کوتیکل) که پوشش موهاست و درواقع لایه‌ای است که روی لایه‌ای دیگر کشیده شده تا از لایه درونی که از کراتین ساخته شده، محافظت کند. درونی‌ترین لایه هم مدولا یا مغز مو است. لایه دیگر هم لایه کورتکس، پوسته یا لایه میانی مو است. موخوره زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌های کوتیکل مو، از بین می‌روند و حلقه‌های طبیعی کراتین در بخش کورتکس مو، تخریب می‌شوند. کوتیکل محافظ معمولا آسیب می‌بیند و باعث شاخه‌شاخه شدن موها می‌شود. در ضمن، همان‌طور که خانم‌ها با موی بلند دچار این مشکل می‌شوند، آقایان هم ممکن است درگیرش شوند؛ این اتفاق معمولا برای موهای خشک و شکننده می‌افتد. 

شانه و برس سفت نخرید
شانه و برسی که باعث کشیدن موها می‌شود، اصلا برای مرتب کردن موها مناسب نیست؛ به‌خصوص برای موهای بلند که دفعات شانه کشیدن هم بیشتر می‌شود، بیشتر کشیده می‌شوند و به مرور پای موخوره را لابه‌لای موهای‌تان باز می‌کند!

چطور درمانش کنید؟
شاید فکر کنید درمانی برای موخوره وجود ندارد و صرفا باید موها را کوتاه کنید اما اگر برای‌تان مهم است که موهای‌تان بلند بماند یا اگر نمی‌خواهید دوباره موخوره سراغ‌تان بیاید، بهتر است سریع‌تر به متخصص پوست و مو مراجعه کنید. توصیه کلی این است که نوک موها را با روغن‌های گیاهی چرب نگه دارید. مهم‌ترین توصیه هم استفاده از نرم‌کننده‌هاست و می‌تواند به پیشگیری و گاهی درمان کمک کند.مثلا می‌توانید بعضی شب‌ها موقع خواب قدری  روغن‌زیتون کف سرتان ماساژ دهید و صبح روز بعد آنها را با یک شامپوی متناسب با جنس موهای‌تان و مقداری نرم‌کننده بشویید. یا مثلا یک ربع شیر نارگیل روی ساقه موهای‌تان بمالید و بعد بشویید. البته عصاره جو را هم به‌همین ترتیب می‌توانید امتحان کنید، فقط موقع آبکشی آب باید سرد باشد.حتی می‌توانید به سبک هندی‌ها، روغن کرچک به موهای‌تان بمالید و ببینید موخوره‌هایش از بین می‌روند یا نه!

این عادت ها را ترک کنید
اگر دوست دارید با مشکل موخوره مواجه نشوید باید حواس‌تان باشد که خشکی‌شان را در اسرع‌وقت رفع کنید، از فاصله نزدیک آنها را سشوار نکشید و دفعات سشوار کشیدن را هم به حداقل برسانید. همچنین در صورت فر و خشک بودن موهای‌تان یا در صورتی که زیاد رنگ و دکلره می‌کنید، حتما از نرم‌کننده‌های مناسب استفاده کنید که شما بیش از دیگران در معرض موخوره قرار دارید. برای شستن موهای‌تان هم اول شامپو را روی کف سرتان ماساژ دهید تا همه موهای‌تان تمیز شود. حالا با کمک یک شانه دندانه درشت و باز، گره‌های موی‌تان را برطرف کنید.  روی بالش‌تان هم یک روبالشی ساتن بکشید تا موقع خواب، موهای‌تان روی بالش نشکند.ضمنا بهتر است هر دو، سه روز یک‌بار موهای‌تان را بشویید و مرتب از تقویت‌کننده‌ها و ماسک‌های طبیعی و همین‌طور شام‍پو و نرم‌کننده مخصوص موخوره استفاده کنید تا موهای‌تان خشک نشود.

این روغن‌هارا امتحان کنید 
اکثر داروها و درمان‌های موخوره از مواد طبیعی چرب و روغن‌های گیاهی تهیه شده‌اند که خاصیت نرم‌کنندگی و چرب‌کنندگی دارند؛ مثل روغن‌زیتون، نارگیل، آفتابگردان و… که تحت شرایط خاصی تغییر داده می‌شوند. این داروها برای استفاده آسان‌تر و موثرتر آماده می‌شوند و روغنی بودن و چرب بودن‌شان است که باعث کاهش و درمان موخوره می‌شود. اما یکی دیگر از روغن‌هایی که برای نرم شدن موهای خشک و زبر مناسب است، روغن گرم هسته انار است؛ برای استفاده از این روغن باید مقداری روغن هسته انار را گرم کرده، آن را به موهای‌تان بمالید و حداقل یک ساعت صبر کنید. بعد موها را بشویید. با این کار موهای‌تان آبرسانی می‌شوند.  در ضمن، یک راه سریع‌السیر خلاصی از وز موها این است که دو قطره روغن انار را کف دست‌های‌تان چکانده، دست‌ها را به هم بمالید تا روغن کمی گرم شود و بعد موی‌تان را روغنی کنید تا به‌هم‌ریختگی‌شان از بین رفته، درخشان شوند. 

این نسخه سنتی را امتحان کنید !
شاید فکر کنید آب لیموترش فقط برای سالاد شیرازی یا نهایتا بهبود گلودرد به درد می‌خورد اما هیچ می‌دانستید یکی از بهترین جایگزین‌ها برای صاف و ابریشمی کردن موهاست؟! هیچ آسیبی به موها نمی‌زند که هیچ، بسیار ارزان‌تر از محصولات شیمیایی و بازاری مضری است و همیشه هم در دسترس‌تان است؛ کلی هم خاصیت دارد!
برای این کار باید یک‌چهارم پیمانه آب‌لیمو (بدون هسته و پالپ) را با یک پیمانه روغن نارگیل خوب مخلوط کنید و در یخچال بگذارید تا یک کرم غلیظ درست شود. حالا این کرم خمیری را روی موهای‌تان بگذارید؛ طوری که تمام تارهای موی‌تان را بپوشاند. یک ربع بعد می‌توانید حمام کنید و بهتر است موهای‌تان را با آب کاملا خنک بشویید و با یک شانه دندانه‌بلند راحت مرتب‌شان کنید و لذت ببرید! هر هفته این کار را تکرار کنید تا موهایی به درخشانی و صافی ابریشم داشته باشید.
در ضمن اگر زیاد موهای‌تان دچار موخوره می‌شود، ماهی یک‌بار هم مقدار مساوی از آب‌لیموترش و روغن آرگان خالص یا روغن‌زیتون فوق بکر را مخلوط کرده و روی موهای‌تان بمالید تا موخوره را برای همیشه ریشه‌کن کنید!

منبع: مجله ی سیب سبز 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ