مراقب باشید از مرغ مریضی نگیرید-قسمت اول

مهرناز زاوه
تحقیقات جدید نشان می‌دهد بسیاری از مردم نمی‌دانند که چطور می‌توانند مرغ را با اطمینان کامل درست کنند. در اینجا به نکاتی درباره مصون ماندن از مسمومیت ناشی از این نوع غذاها می‌پردازیم.

سالانه میلیون‌ها امریکایی به خاطر باکتری‌های مضری که از مرغ، بوقلمون و سایر ماکیان به انسان منتقل می‌شود مریض می‌شوند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد بسیاری از مردم نمی‌دانند که چطور می‌توانند این غذاها را با اطمینان کامل درست کنند. در اینجا به نکاتی درباره مصون ماندن از مسمومیت ناشی از این نوع غذاها می‌پردازیم.
همانطور که می‌دانید مرغ، یکی از علل بروز سالمونلا است که سالانه بیش از ۱.۲ میلیون نفر در ایالات متحده به خاطر آن مریض شده و حدود ۴۵۰ نفر جان خود را از دست می‌دهند. کامپیلوباکتر، عامل بیماری‌زای دیگری است که با مصرف ماکیان خام و ماکیانی که به خوبی پخته نشده مرتبط است و سالانه حدود ۱.۳ میلیون امریکایی به خاطر آن مریض می‌شوند. یکی از علل بالا بودن این رقم حجم گسترده‌ی ماکیان در منوهای غذا در امریکا است. 
آیا مصرف مرغ کاری با سلامتی ما دارد؟
عفونت ناشی از سالمونلا یا کامپیلوباکتر منجر به اسهال، شکم-درد، استفراغ و تب می‌شود –‌علائمی که اغلب در قالب التهاب معدی-روده‌ای خود را نشان می‌دهند. در اکثر موارد، این عفونت‌ها بعد از پشت سر گذاشتن یک هفته‌ی توأم با دردسرهای ناشی از آن، به خودی خود خوب می‌شوند. اما عفونت می‌تواند در کودکان کم سن و سال منجر به بروز مشکلات حاد شده و در برخی مواقع کشنده هم باشد؛ علت این است که سیستم ایمنی آنها هنوز در مرحله‌ی رشد و تکامل است. از طرفی این نوع عفونت برای افراد مسن و هر کسی که به خاطر این بیماری سیستم ایمنی‌اش دچار مشکل شده، می‌تواند دردسرساز باشد.
در واقع، کامپیلوباکتر در ۴۳ درصد و سالمونلا در ۱۱ درصد از سینه مرغ‌های خامی که در سوپرمارکت‌ها یافت می‌شود دیده شده است. کرک‌های مرغ‌ها می‌‌توانند در مرغدانی دچار عفونت شوند و در واقع عامل بیماری‌زا را از آب آلوده به خود جذب کنند. آن دسته از مرغ‌هایی که حامل کامپیلوباکتر هستند هیچ علائمی از خود نشان نمی‌دهند. در مرحله بعد، باکتری مورد نظر می‌تواند طی فرآیند سلاخی به گوشت منتقل شود.
در همین ارتباط و در تلاش برای کاهش این عفونت‌ها، خدمات بازرسی و امنیت غذاییِ وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، سیستم بازرسی نوینی برای ماکیان ارائه کرده است. با توجه به این سیستم، تولیدکنندگان ماکیان باید آزمایش میکروبیولوژیکی برای وجود سالمونلا و کامپیلوباکتر انجام دهند تا ثابت شود که از شیوع هر نوع عفونتی پیشگیری می‌کنند. از طرفی USDA برنامه‌ریزی کرده است که تعداد بازرسان فدرال ماکیان را کاهش دهد، و اعلام کرده آنها شیوه کار خود را از نظارت بر کمبودهای بصری –‌که در هر صورت نمی‌توان با وجود آن پاتوژن‌ها را شناسایی کرد – به آزمایش برای وجود باکتری تغییر دادند که این حرکت می‌تواند سالانه تا ۵۰۰۰ مورد از وقوع بیماری‌های ناشی از مواد غذایی پیشگیری کند.
عادات بد هنگام خوردن پرندگان و ماکیان
با اینکه این سیستم بازررسی نوین در حال اعمال و فعالیت است، اما باید به خاطر داشت که همواره مصرف ماکیان بی‌خطر نبوده است. در واقع شیوع اخیر چندایالتی سالمونلا –‌که منجر به مریضی بیش از ۳۰۰ نفر در ۴۲ ایالت و پورتوریکو در میانه سال ۲۰۱۴ شد‌– ناشی از طیف گسترده‌ی تولیدکنندگان ماکیان نبود، بلکه به خاطر کرک مرغ‌های قفسی است که با محل جوجه‌کشی و مرغداری اوهایو مرتبط بود. شرایط بازرسی این کرک‌ها تقریبا شرایطی متفاوت و داوطلبانه است.
یکی از متخصصان در این زمینه می‌گوید: هر نوع غذای تازه و خام ممکن است دارای باکتری‌های طبیعی باشد که می‌تواند به مریضی بیانجامد. این باکتری‌ها در طبیعت وجود دارند و در سیستم غذایی خود را نشان می‌دهند. به خاطر داشته باشید که خرید مرغ‌های پاستوریزه شده الزاما باعث تضمین ایمنی مصرف آنها نمی‌شود. آنها می‌توانند حامل باکتری مضری باشند. این بدان معنی است که اعمال روش‌های مطمئن در این زمینه و در خانه حائز اهمیت است.
نکته جالب اینجاست که تنها ۲۰ درصد از فروشندگان ماکیان، آنها را در کیسه‌های پلاستکی مجزا می‌گذارند. از آنجایی که آب و شیره‌ی ماکیان خام می‌‌‌‌‌تواند از بسته‌بندی آنها نشت کند و بیرون بریزد، بنابراین هر آنچه خریدار بعد از این اتفاق لمس کند ممکن است آلوده شود. یکی از متخصصان در این زمینه می‌گوید: از این مسئله چندان متعجب نیستم که آب مرغ ممکن است از بسته بندی آن درز کرده و بیرون بزند و باکتری آن به سایر اقلام در فروشگاه سرایت کند. بلکه اعصابم بیشتر از تعداد مشتری‌هایی خورد می‌شود که بسته‌های ماکیان خام را دست می‌زنند و بعد بی‌آنکه آن را بشویند، فرزندشان را لمس می‌کنند.
از هر ۱۰ خانواده، ۶ تای آنها ماکیان بسته‌بندی را مستقیما داخل یخچال یا فریزر قرار می‌دهند و این بدان معناست که آب آنها می‌تواند با قفسه‌های یخچال یا حتی سایر غذاها تماس پیدا کند. آمار نشان می‌دهد که اکثر مردم – چیزی حدود ۶۵ درصد – پیش از پخت و پز دست‌هایشان را نمی‌شویند، در شرایطی که ۳۸ درصد هم بعد از دست زدن و درست کردن ماکیان بسته‌بندی این کار را نمی‌‌کنند.
منبع:‌ lifescript

پای مرغ بخوریم یا نخوریم؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ