زنان یائسه چگونه با تعریق شبانه مقابله کنند؟(قسمت دوم)

zahra
یکی از مشکلات رایج خانم های یائسه علاوه بر حالت گر گرفتگی، تعریق های شبانه است. مشکلی که گاهی هر روز تکرار می شود و خانم ها را ناراحت می کند.

یکی از مشکلات رایج خانم های یائسه علاوه بر حالت گر گرفتگی، تعریق های شبانه است. مشکلی که گاهی هر روز تکرار می شود و خانم ها را ناراحت می کند. در ادامه مطلب قسمت اول برای  مقابله با این مشکل و روش های خنک ماندن  لطفاً با ما همراه باشید.

در نوشیدن چای یا قهوه زیاده روی نکنید
نتایج پژوهشی که در سال 2014 و در مجله ی Menopause به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف زیاد قهوه باعث افزایش حالت گر گرفتگی و تعریق شبانه در خانم های یائسه می شود.
در واقع قهوه یک نوشیدنی داغ است که با سرعت زیاد دمای بدن را بالا می برد و حالت گر گرفتگی و تعریق شبانه را افزایش می دهد.
البته باید بدانید که این نوشیدنی، بر خلاف الکل باعث ایجاد تغییر در میزان هورمون استروژن نمی شود.
اگر از حالت گر گرفتگی رنج میبرید بهتر است از نوشیدنی چای داغ نیز بپرهیزید، به خاطر اینکه چای داغ باعث انبساط رگ ها شده و این حالت را تشدید می کند.
با این حال، محققان به این نتیجه رسیده اند که کافئین می تواند باعث کاهش مشکلات مربوط به خلق و خو، بهبود حافظه و تمرکز در این دوره شود.
بهترین کار، رعایت حد تعادل است. در کل برای پیشگیری از حالت گر گرفتگی و تعریق های شبانه بهتر است از مصرف نوشیدنی ها و غذاهای داغ و تند بپرهیزید.

درمان را از پیش از یائسگی آغاز کنید
تعریق شبانه مخصوص دوران یائسگی نیست، بلکه از دوره ی قبل از یائسگی شروع می شود. در واقع خانم ها هشت سال قبل از شروع دوره ی یائسگی و حتی گاهی از 35 یا 40 سالگی دچار مشکل تعریق شبانه می شوند. در چنین مواردی باید تا حد امکان از مصرف داروهای هورمونی جایگزین پرهیز کرد.
در عوض اگر نیازی به جلوگیری از بارداری باشد، استفاده از قرص های استرو-پروژستاتیو و یا پروژستاتیو به تنهایی، برای تنظیم عادت ماهانه (در صورت بروز فاصله های طولانی مدت) و کاهش علائم مفید خواهد بود.
مصرف برخی مکمل ها و فیتواستروژن ها با دوز مناسب بنابه دستور پزشک متخصص نیز برای کاهش علائم و تعریق های شبانه کارساز است.

درمان های هورمونی: اگر روش های دیگر موثر نباشد
قبل از تن سپردن به داروهای هورمونی بهتر است شیوه های طبیعی را امتحان کنید. اگر هیچ بهبودی در وضعیت تان ایجاد نشد و حالت گر گرفتگی و تعریق های شبانه آزارتان می داد، می توانید روش های دیگر مانند درمان های هورمونی جایگزین را امتحان کنید.
در این صورت پزشک، دوز پایین دارو را برای کوتاه ترین زمان تجویز خواهد کرد. اگرچه در برخی موارد شدیدتر لازم است که این درمان به مدت طولانی و حتی چندسال ادامه پیدا کند.
توجه داشته باشید زنانی با سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه، فیبروم رحم، آندومتریوز و غیره نباید از این داروها استفاده کنند.
منبع: تبیان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ