علت بروز شب ‌ادراری در بزرگسالان چیست؟

maryam01
مصرف برخی از داروهای خاص، مانند خواب‌آورها، باعث شب ادراری در بزرگسالان می‌شود.

حدود یک درصد از بزرگسالان از این مشکل که به عنوان شب ادراری شناخته می‌شود رنج می‌برند. شب ادراری یکی از مشکلات رایج در دوران پیری است. شب ادراری در بزرگسالان معمولا به علت بیماری‌های جانبی رخ می‌دهد. افرادی که از مشکل شب ادراری رنج می‌برند، باید با یک پزشک متخصص مشورت کنند. پزشکان با بررسی سوابق پزشکی و آزمایش خون به علت اصلی شب ادراری پی می‌برند.
دارو
مصرف برخی از داروهای خاص، مانند خواب‌آورها، باعث شب ادراری در بزرگسالان می‌شود. خواب‌آورها داروهایی هستند که برای رفع مشکل بی خوابی تجویز می‌شوند. از آنها به عنوان آرام‌بخش و مسکن در عمل‌های جراحی نیز استفاده می‌شود. فنوباربیتال، زولپیدم و دیازپام از جمله رایج‌ترین داروهای خواب‌آور هستند. خواب‌آورها الگوی طبیعی خوابیدن را مختل کرده و شما را به یک خواب عمیق می‌برند. این داروها شما را از نیاز طبیعی ادرار در شب غافل می‌کنند.
مثانه بیش فعال
عضله دترسور در امتداد دیواره داخلی مثانه قرار دارد. عضله دترسور برای تخلیه مثانه منبقض شده و ادرار را با فشار خارج می‌کند. در برخی از موارد، عضله دترسور به صورت خودجوش منقبض شده و باعث بیش فعالی مثانه می‌شود. بزرگسالانی که از شب ادراری رنج می‌برند، در ۷۰ تا ۸۰ درصد از موارد مثانه بیش فعال دارند. ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی باعث رفع این مشکل می‌شود.
بزرگ شدن پروستات
پروستات غده کوچکی است که در قسمت تحتانی مثانه، در کنار مجرای خروجی سیستم تناسلی مردان قرار دارد. این غده در دوران بلوغ و میانسالی رشد می‌کند. رشد غده در میانسالی به عنوان هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات یا BPH شناخته می‌شود. هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات به طور معمول پس از ۴۰ سالگی رخ داده و باعث بروز شب ادراری در بزرگسالان می‌شود.
(منبع: medicinenet)

شب ادراری کودک تا چه سنی طبیعی است؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ