کاهش احتمال ابتلا به آبله مرغان با واکسیناسیون فوری

مهرناز زاوه
بنا بر نتایج یک تحقیق استفاده از واکسن طی ۵ روز پس از قرار گرفتن در معرض آبله مرغان می‌تواند در افرادی که قبلاً به آبله مرغان مبتلا نشده‌اند احتمال ابتلا به بیماری یا حداقل شدت بیماری را کاهش دهد.

بنا بر نتایج یک تحقیق استفاده از واکسن طی ۵ روز پس از قرار گرفتن در معرض آبله مرغان می‌تواند در افرادی که قبلاً به آبله مرغان مبتلا نشده‌اند احتمال ابتلا به بیماری یا حداقل شدت بیماری را کاهش دهد.
محققان در ۶۷ نفر استفاده از واکسن آبله مرغان (واریسلا) را پس از قرار گرفتن در معرض بیماری بررسی نمودند. این افراد که شامل ۲۱ کودک بودند، به سبب بیماری یکی از اعضای خانواده در معرض آبله مرغان قرار داشتند. همه‌ی شرکت‌کنندگان طی ۵ روز، اکثر آن‌ها طی ۳ روز، واکسن متداول آبله مرغان دریافت نمودند.
از آنجایی که این افراد سابقه‌ی بیماری آبله مرغان نداشتند و واکسن آن را نیز دریافت نکرده بودند، ریسک ابتلا به آبله مرغان در آن‌ها بالا بود. عدم مصونیت این افراد توسط تحقیقات سرولوژی تایید شد. بر اساس تحقیقات پیشین، تخمین زده شد که ۵۸ نفر از ۶۷ شرکت‌کننده پس از قرار گرفتن در معرض آبله مرغان بیمار شوند، اما با استفاده از واکسن فقط ۲۲ نفر دچار آبله مرغان شدند. بنابراین واکسیناسیون پس از قرار گرفتن در معرض بیماری، در پیش‌گیری از آن ۶۲ درصد موثر بود.
در بین آنانی که دچار آبله مرغان شدند نیز در همه‌ی موارد بیماری خفیف تا متوسط بود. برآوردها نشان می‌دهند که واکسیناسیون در پیش‌گیری از آبله‌ مرغان متوسط تا شدید ۷۹ درصد موثر است. در اثربخشی واکسن بین کودکان و بزرگسالان و همچنین زمان واکسیناسیون نهایتاً تا ۵ روز پس از قرار گرفتن در معرض بیماری تفاوتی مشاهده نگردید.
اگرچه آبله مرغان معمولاً یک بیماری خفیف است، اما می‌تواند عوارض جدی را به همراه داشته باشد. تحقیقات قبلی نشان داده بودند که واکسیناسیون پس از قرار گرفتن در معرض بیماری می‌تواند احتمال دچار شدن به آبله مرغان را کاهش دهد، اما تحقیق اخیر اطلاعات جدیدی پیرامون اثربخشی واکسن واریسلایی که در حال حاضر در دسترس است، ارائه می‌دهد.
(منبع: mayoclinic)

ویروس آبله مرغان درچه فصلی شایع است؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ