چطور می توانیم یادگیری را برای کودکمان جذاب کنیم؟!

jalalvand
همیشه دغدغه مادران بچه های بازیگوش، یاد دادن، خواندن و کلا آموزش فرزندانشان در سنین پایین است! اما واقعا کدام پدر و مادر ها در این عمر موفق می شوند و از چه روش هایی استفاده می کنند؟! برای اینکه پاسخ این پرسش ها را بیابید حتما مطلب زیر را بخوانید.

چند راهکار تربیت آموزشی:

• با کودکان درباره موضوع‌های مختلف حرف بزنید و سعی کنید از هر بهانه‌ای مانند عید نوروز، آغاز فصل، جشن خانوادگی و… استفاده کنید تا با صحبت درباره آن هم به فرزندتان نزدیک شوید و هم اطلاعات پایه‌ای مناسب در اختیارش بگذارید.

• می‌توانید از همین بهانه‌‌های موضوعی استفاده کنید و با تهیه یک کتاب مرتبط فرزندتان را به کتاب خواندن علاقه‌مند کنید یا از او بخواهید همراه‌ شما به جستجوی بیشتر درباره آن موضوع بپردازد.

حتی می‌توانید سوال‌هایی درباره موضوع مطرح کنید و در پی یافتن پاسخ آن باشید. با این کار تجربه کلامی فرزندتان بهتر می‌شود و مهارت‌های پایه‌ای برای خواندن به دست می‌‌آورد یا این مهارت در او تقویت خواهد شد.

• بچه‌های خردسال از طریق تجربه‌های مستقیمی که ضمن بررسی و شناخت پدیده‌های اطراف خود کسب می‌کنند، بهتر یاد می‌گیرند. پس اتاق، بالکن و محیط زندگی کودک را از محرک‌های گوناگون دیداری و شنیداری پر کنید.

• کودک خود را به پارک و جنگل ببرید و با هم برگ‌های درخت‌های گوناگون یا انواع سنگ‌ها را جمع کنید. درباره ایده‌ها و طرح‌های جالبی که به ذهنتان می‌رسد، با کودک صحبت کنید؛ مثلا درست کردن قایق چوبی، ساختن یک عروسک پارچه‌ای و هدیه دادن آن به پدر یا مادربزرگ.

• موقع انجام هر کار، غذا پختن، لباس پوشاندن به کودک و… با او حرف بزنید تا ببینید چقدر زود معانی لغات را یاد می‌گیرد. حتی اگر بتوانید موقع تهیه غذا، ژله یا بستنی از کودک‌تان کمک بگیرید، یاد می‌گیرد شنیدن دستورات و پیروی از آنها را تمرین کند.

برای این کار ابتدا مرحله به مرحله انجام کار را بلند بخوانید و تکرار کنید سپس آن را انجام دهید. قبل از مرحله بعد، از کودک بپرسید خب حالا باید چه‌کار کنم؟

منبع: هفته نامه سلامت

لینک مرتبط: دختری 9 ساله دارم که هر حرفی به او می زنم خیلی سرسری گوش می کند انگار که نشنیده باید چکار کنم؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ