چه وقت باید استفاده از وان نوزاد را متوقف کنم؟

مهرناز زاوه
وان حمام کودک، یک وان کامل است که در آن می‌توانید کودکتان را بشویید، اما چه زمانی از دوران رشد کودک دیگر نباید از آن استفاده کرد؟

وان حمام کودک، یک وان کامل است که در آن می‌توانید کودکتان را بشویید، اما چه زمانی از دوران رشد کودک دیگر نباید از آن استفاده کرد؟ البته هیچ قانونی مشخصی در این باره وجود ندارد که بگوید چه زمان باید استفاده از این وان‌ها را متوقف کنید، اما بسیاری از کودکان از ۶ ماهگی و یا هر زمان که بتوانند بلند شوند و بنشینند و خودشان مراقبت خودشان باشند، آماده آن‌ هستنند که از وان حمام استفاده کنند.
شاید عدم تغییر جای حمام کودک تا حد زیادی به اندازه جثه او ارتباط پیدا کند. برخی از بچه‌ها سریع رشد کرده و دیگر داخل وان حمام کودک جا نمی‌شوند؛ در حالی‌که بعضی‌ها حتی تا سن یک سالگی به راحتی داخل آن جا می‌شوند.
البته در این میان عوامل دیگری هم دخیل است: شاید کودکتان بتواند خودش بلند شود و بنشیند، اما هنوز نتوانسته حرکات بدنش را آنطور که باید کنترل کند. شاید بخواهید با استفاده از وان‌های کوچک کودک، در مصرف آب صرفه‌جویی کنید. در هر صورت سعی کنید هر کاری که برایتان راحت و مطلوب و البته برای کودکتان مؤثر است انجام دهید. اگر به فکر این هستید که دیگر او را در وان‌ کودک حمام نکنید، پس نکات زیر حتما برایتان جالب خواهد بود.
انتقال به وان بزرگ
حمام کوچک کودک که دست و پای او را تحت فشار قرار می‌دهد با وان‌های بزرگ حمام تفاوت زیادی دارد و به احتمال زیاد کودک شما متوجه این مسئله خواهد شد. سعی کنید وان کوچک او را داخل وان بزرگ قرار دهید. اگر وان کوچک او را در جایی غیر از حمام استفاده می‌کنید، آنها را برای مدتی به داخل حمام بیاورید تا کودک پیش از وارد شدن به وان اصلی حمام، با فضای آن آشنا شود. 
شاید نخستین دفعاتی که او را در وان بزرگ حمام می‌کنید برایش توأم با ترس باشد، خصوصا اگر کودکتان علاقه چندانی به حمام کردن در چنین جایی را نداشته باشد. وقتی از وان‌های سبک اروپایی استفاده می‌کنید که فضایی نسبتا تنگ اما راحت دارند و پشتتان را پوشش می‌دهد، این مسئله بیشتر خود را نشان می‌دهد.
اقدامات مناسب و ایمن را انجام دهید
سعی کنید از این مسئله مطمئن شوید که همه وسائل مورد نیاز در دسترس‌تان باشد، تا مجبور نشوید اتاق را ترک یا پشتتان را به کودک کنید. برای آنکه او را وارد یک وان بزرگ کنید، باید سنش کمی بالا برود، شاید هنوز به قدر کافی آماده نباشند تا بدون محافظت وارد این وان‌ها شوند. در واقع او به نظارت دائمی شما حین حمام کردن در وان عادی نیاز دارد، درست مانند زمانی که در وان کوچک او را حمام می‌کردید. از این مسئله مطمئن شوید که حمام گرم است. پیش از قرار دادن کودک در آن، آب را تست کنید. ترجیحا آب باید خنک‌تر از دمای مطلوبتان باشد. وان را حدود ۵۰ تا ۶۰ سانتی‌متر از آب پر کنید. وقتی او بزرگ‌تر شد می‌توانید آب بیشتری بریزید تا بتواند جسمش را کنترل کند.
تسکین کمردرد
برخی والدین با جابه‌جایی کودک از وان کودک به وان بزرگ مخالف‌اند زیرا این خم‌شدن‌ها باعث کشیدگی و فشار به کمر می‌شود. اگر چنین مشکلی وجود دارد، بهتر است این کار را در سینک آشپزخانه انجام دهید به شرطی که بچه در آن احساس راحتی کند. باید سعی کنید سرپا بایستید تا فشار کمتری به کمرتان وارد شود.
از صندلی حمام استفاده کنید
یکی از بهترین اقداماتی که در جهت انتقال بچه به یک وان بزرگ می‌توانید انجام دهید این است که صبر کنید تا بچه بتواند خودش در وان بلند شود و بنشیند. اگر قابلیت انجام این کار را دارد اما هنوز نمی‌تواند به طور کامل حرکاتش را کنترل کند، می‌توانید او را به وان انتقال دهید و از یک صندلی حمام هم برایش استفاده کنید. این صندلی‌ها علاوه بر آنکه هوای کودک را دارند، مانع از آن می‌شوند تا در آب دراز بکشند و یا آزادانه حرکت کنند.
برچسب روی شامپوها و صابون‌ها
توصیه‌ای در ارتباط با شامپوها و صابون‌ها: باید سعی کنید تا حد امکان از محصولاتی استفاده کنید که باعث اشک نمی‌شود. این محصولات بسیار تأثیرگذار بوده و باعث می‌شوند کودک به مرور یاد بگیرد سرش را بشوید  بدون آنکه چشمش بسوزد. زمانی که چشم کودک دچار سوزش یا درد شد یا کف صابون به چشم‌هایش رفت و یا جیغ زد، جلب اعتماد مجدد او برای استفاده از شامپو و صابون دشوار خواهد بود. بنابراین ترجیحا از صابون‌ها و شامپوهای ضداشک و سوزش استفاده کنید تا مشکلی در این رابطه در حمام پیش نیاید.
منبع: parenting

چطور در ۳ روز به کودک یاد بدهیم به توالت برود

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ