نوجوان در دوران بلوغ بیشتر از هرچیزی به حمایت عاطفی نیاز دارد

sahar.d
دوره نوجوانی به دلیل شروع بلوغ از لحاظ شکل‌گیری شخصیت و استقلال در فرد دارای اهمیت زیادی است.

فریبا احدی بیگلو روانشناس تربیتی با اشاره به اهمیت دوران بلوغ اظهار داشت: تغییرات ناگهانی و سریع دوران بلوغ موجب نگرانی و استرس در نوجوانان می شود که در صورت کنترل نکردن آن از سوی والدین مشکلات عدیده جسمی، روحی- روانی را در فرد ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه نوجوان دراین دوران در معرض مخاطرات بسیاری است، تصریح کرد: برخی از نوجوانان به دلیل تحت تأثیر قرارگرفتن از سوی دوستان خود در رسیدن به استقلال، پذیرفته شدن در گروه همسالان و یا مقابله با اضطراب، گوشه گیری، افسردگی به مواد مخدر و اعتیاد گرایش پیدا می‌کنند.

این روانشناس افزود: فرار از خانه نیز یکی از نشانه های مهم استرس های محیطی بر روی نوجوان است که این اقدام عواقب مخربی را برای  فرد دارد، از این رو والدین باید با حمایت از فرزند خود از جمله ایجاد عزت نفس در او، درک وضعیت بحرانی بلوغ، برقراری رابطه صمیمانه به جای تمسخر، راهنمایی و هدایت نوجوان درانتخاب دوستان مناسب،در کاهش رفتار‌های مخاطره آمیز آن‌ها نقش موثری داشته باشند.

احدی بیگلو با اشاره به اینکه درک نکردن نوجوان ازسوی والدین موجب گرایش آن‌ها‌ به سوی افراد ناصالح شده که اغلب زیر بنای رفتارهای ناهنجار دربزرگسالی را فراهم می‌کند،خاطر نشان کرد:نقش والدین و مربیان در برخورد با نوجوان بسیار مهم است تا او بتواند دوران بحرانی بلوغ را به سلامت پشت سر بگذارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

با فرزندم در دوران بلوغ چگونه رفتار کنم؟

مهم ترین تغییرات روانی دورۀ بلوغ کدام ها است؟

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ