تمام بیماری های مشترک بین انسان و خرگوش قسمت دوم

faateme1366
در قسمت اول این مطلب در مورد عامل بیماری های مشترک بین انسان و حیوان صحبت کردیم و تعدادی از این بیماری ها را نام بردیم. در این قسمت نیز به ادامه معرفی این بیماریها می پردازیم. که بیماری های پوستی نیز شامل می شود.

آنچه در قسمت اول خواندید

جرب ( شوره متحرک )یک بیماری مشترک بین انسان و خرگوش

یک نوع آلودگی مایتی است . آلودگیهای مایتی در خرگوشها بسیار شایع است که فقط یک نوع آن قابل انتقال به انسان میباشد که البته این نوع آلودگی مایتی در سگها و گربه ها هم دیده میشود. معمولاً در خرگوش و گربه فاقد علائم ظاهری مشخصی است ولی با معاینه میکروسکپی قابل تشخیص است . در سگها و انسان علائم مشخصی دارد که شامل خارش مداوم و پوسته پوسته شدن سطح پوست است . این آلودگی در فصل بهار شیوع بیشتری دارد . و همچنین وقتی ویتامین c در جیره غذایی کم بوده و یا حیوان مبتلا به بیماری زمینه ای دیگری که باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن میشود ، باشد نیز این آلودگی نیز بیشتر بروز میکند .

همانطور که گفته شد تشخیص آن در خرگوش به آسانی امکان پذیر نیست ولی معمولاً در ناحیه پشت و گردن دیده میشود و میتواند سبب بروز شوره و سبوره و ایجاد خارش میشود . همچنین این مایت ممکن است باعث بروز واکنش حساسیتی شدید در خرگوش شود .

 در گونه های حیوانی که بدن آنها با مو، پشم یا خز پوشیده شده اند، ابتلا به انگلهای خارجی بیشتر است. این دسته از انگلها در روی موها، لایه های خارجی پوست و یا در سطح داخلی آن زندگی می کنند. بر اساس گونه انواع متفاوتی از این دسته انگلها اهمیت می یابند. برای مثال انگلهای خارجی مهم در خرگوش شامل انگلهای گوش (ear mites)، انگلهای خز (fur mites) و انگلهای حفرکننده (burrowing mites) هستند.  ریزش مو و خارش پوست از جمله این عوارض هستند که در اثر عوامل بیماری زای متعددی مانند انگلهای خارجی و قارچها ایجاد می شوند. یک نکته مهم در مورد هر دو عامل بیماری امکان انتقال آنها به انسان است.

7- جرب گوش خرگوش(Psoroptes cuniculi)

این انگل گسترش جهانی دارد. این انگل در سطح داخلی گوش و عموما در هر دو گوش یافت می شود. گاهی در صورت ضعف ایمنی یا پیر بودن حیوان ممکن است انگل در سر، گردن، پاها، شکم و ناحیه پرینه منتشر شود. در واقع مواد دفعی و مو___ انگل عامل ایجاد واکنشهای التهابی و خارش در گوش است. از طرف دیگر انگل از خونی که از سطح پوست آسیب دیده خارج می شود، تغذیه می کند. علایم آن شامل خارش و درد گوش، تکان دادن سر، ریزش پوشش خارجی به خصوص در ناحیه گوش، ضخیم شدن آن و گاهی زخم می باشد

8-جرب خز(Cheyletiella parasitovorax and Listrophorus gibbu)

شیلِتیِلا یک انگل با قابلیت انتقال به انسان است. این انگل در لایه شاخی پوست زندگی می کند. انگل ماده تخم های خود را در سطح پوست و متصل به موها می گذارد. علایم آن با شروع فصل گرما در ابتدای بهار گسترش می یابد. عمدتا پشت و ناحیه گردن درگیر می شود. پوسته پوسته شدن و خارش و بروز حساسیت از جمله مهمترین علایم بیماری هستند.

9-آلودگی قارچی پوست ( کچلی ):

عامل آن در خرگوش قارچ « تریکوفیتون منتاگرروفیت » می باشد. این آلودگی در خرگوش ها نادر است.

علائم :

ریزش مو که اغلب حالت دایره وار دارد. پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست.

راه انتقال :

تماس مستقیم با خرگوش آلوده و یا تماس با وسایل آلوده به قارچ.

10- Ring wormیک بیماری پوستی مشترک بین انسان و خرگوش

توجه داشته باشید این بیماری بدلیل وجود کرم نیست بلکه یک بیماری قارچی است . این بیماری پوستی می تواند بوسیله تماس پوست یا موی حیوان آلوده بویژه گربه به انسان منتقل شود . رینگ ورم می تواند از حیوانات دیگر نیز به انسان منتقل شود مانند سگ ، راسو ، اسب ، خرگوش ، خوکچه هندی . علائم این بیماری ریزش مو موضعی می باشد و در بعضی حیوانات غیر قابل رویت و تشخیص می باشد . از زمانی که این بیماری قارچی در محیط آلوده و کثیف تشخیص داده شد بایستی حیوان خود را تمیز نگهداشته و هر گونه خارش پوستی جدی گرفته شود .

این مطلب ادامه دارد

پاسخ به سوالات و ارتباط با دامپزشک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ