چه کار کنیم تا ازگزیدگی عقرب در امان باشیم؟

parya
با گرم شدن هوا امکان حضور موجوداتی مانند عقرب در اطرافمان بیشتر می شود که اگر ندانیم که چکار باید کنیم ممکن است در بسیاری از موارد باعث مرگ خودمان شود.

اطرافمان پر است از موجودات مختلف که ویژگی های مختلفی دارند. یکی از این موجودات عقرب ها هستند که بسیار خطرناک هستند و سم آن ها کشده است. ولی چه کار کنیم تا از گزیدگی عقرب در امان باشیم؟

پیشگیری از عقرب گزیدگی

از بسیاری از عقرب گزیدگی‌ ها می‌توان جلوگیری کرد. تکاندن لباس‌ها و کفش‌ها قبل از پوشیدن و پوشیدن لباس‌هایی که تمام بدن را پوشش می‌دهد. بسیاری از سمومی که در بازار وجود دارند می‌توانند در محیط‌های بیرون از خانه، عقرب‌ها را بیحال کرده و کشتن‌شان را قبل از نیش زدن راحت‌تر کنند. ضمنا، این سموم می‌توانند منابع غذایی عقرب‌ها را کاهش دهند.

اگر عقربی را روی بدن‌تان دیدید یا آن را حس کردید، بهتر است فورا آن را پرت کنید نه اینکه به قصد کشتنش ضربه به آن وارد کنید، چون اگر ضربه‌ی شما منجر به مرگش نشود، حتما نیش خواهد زد. عقرب شب‌نماست و زیر نور یو وی، می‌درخشد، بنابراین اگر در محلی هستید که احتمال وجود عقرب هست، می توانید از نور سیاه یا یو وی برای پیدا کردن عقرب‌ها قبل از اینکه نیش بزنند استفاده کنید.

درمان عقرب گزیدگی

در بیشتر موارد عقرب گزیدگی می‌توان درمان خانگی را انجام داد.

. محل عقرب‌ گزیدگی را با آب و صابون بشویید و هرگونه زیورآلات را از خارج کنید زیرا تورم بافت آسیب دیده ممکن است گردش خون را دچار مشکل کند.

. کمپرس سرد بگذارید؛ ده دقیقه کمپرس کنید و ده دقیقه کمپرس را بردارید.

. برای تسکین درد می‌توانید از قرص استامینوفن، هر چهار ساعت یکبار استفاده کنید. از آسپرین یا ایبوپروفن استفاده نکنید چون ممکن است موجب بروز مشکلات دیگری شود.

. آنتی‌بیوتیک کمکی به درمان نمی‌کند، مگر اینکه ناحیه‌ی گزیدگی دچار عفونت ثانوی شود.

. زخم را دستکاری نکنید یا مک نزنید.

. اگر فرد آسیب‌ دیده، کودکی ۵ ساله یا کوچکتر است، به پزشک مراجعه کنید.

. اگر علائم، شدیدتر شدند، به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی باید به به پزشک مراجعه کرد

اگر نوزاد، کودک یا سالخورده، مورد عقرب گزیدگی قرار گرفت باید به او را به پزشک برسانید. اما به طور کلی، هر کسی که علائم عقرب گزیدگی‌ اش تشدید شود نیازمند اقدامات پزشکی است.

تا زمانی که به بیمارستان برسید، روی ناحیه‌ی گزیدگی، به طور مداوم یخ بگذارید. اگر خطری برای دیگران وجود ندارد، عقرب مرده یا آسیب دیده را با دقت و احتیاط داخل یک ظرف درپوش‌دار بگذارید تا آن را به پزشک نشان دهید. پادزهر درمانی می‌تواند تمام علائم را در عرض ۴ ساعت، متوقف نماید. معمولا کودکان عقرب گزیده را به مدت ۲۴ ساعت در بیمارستان تحت مراقبت قرار می‌دهند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ