با این ترفندها تشنگی در ماه رمضان را دور بزنید

atoosamirzavandi
با دانستن این که چه خوراکی هایی را بخوریم و کدام را نه از رنج تشنگی در ایام رمضان در امان بمانید.

همیشه افراد روزه دار از سختی تحمل تشنگی می گویند. کم آبی باعث می شود که بدن فعالیت های خود را به درستی انجام ندهد. حال اگر روزه داری در فصول گرم سال باشد به طبع تحمل تشنگی سخت تر می شود. در این مقاله راه هایی برای مقابله با تشنگی در ماه رمضان ارائه می شود.

از خوردن این خوردنی ها اجتناب کنید

شیرینی و تنقلات
باتوجه به طولانی بودن روزهای تابستان و فاصله کم وعده‌های افطاری و شام با سحری، از پرخوری در زمان افطار و پس از آن پرهیز کنید، در صورت رعایت نکردن دچار ناراحتی‌های گوارشی می‌شوید. در روزهای ماه مبارک بهتر است کمتر از شیرینی‌ها، به‌ویژه شیرینی‌هایی مانند زولبیا و بامیه یا پشمک استفاده کنید. توصیه شده در مناطقی که درخت نخل رشد نمی‌کند، از مصرف زیاد خرما پرهیز شود ولی در مناطق خرماخیز زیاد خوردن آن منعی ندارد.

توصیه می‌شود به جای مصرف انواع شیرینی‌ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین‌ها و املاح) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما و کشمش استفاده کنید.

 غذاهای چرب
تا می‌توانید از خوردن خوراکی‌های چرب، مخصوصا در وعده سحری، پرهیز کنید چون باعث عطش و تشنگی زیاد طی روز می‌شود. اما اگر گاهی غذای چرب می‌خورید کافی ا‌ست پس از ‌آن (به‌ویژه در وعده افطار) کمی پودر رازیانه را با نبات در آب مخلوط کنید و بنوشید تا عوارض آن را کم کند و به گوارش بهتر خوراک کمک کند. مصرف بیش از حد گوشت و سایر منابع پروتئینی در وعده سحرى باعث دفع آب از بدن شده و درنهایت شما را در طول روز تشنه‌تر می‌کند.

 
نوشابه‌ها و مایعات شور
اگرچه مصرف زیاد آب در موقع سحری مفید نیست اما از آنجایی که بهترین نوشیدنی آب است خوردن آن توصیه می‌شود. از مصرف نوشیدنی‌های کولا و گازدار و مصرف غذاهای شور و پرنمک و غذاهای کنسرو شده بویژه در هنگام سحر پرهیز نمایید. همچنین بهتر است روزه‌داران در ایام ماه مبارک رمضان از نوشیدن نوشیدنی‌های شور مانند دوغ بپرهیزند.

 
غذاهای خشک
هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب‌زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده و کباب شده مثل کباب، جوجه‌کباب و ماهی خودداری کنید. این غذاها باعث عطش زیاد و ترش کردن معده می‌شوند.

نوشیدنی‌های کافئین‌دار
از نوشیدن چای و قهوه در سحر اجتناب نمایید. خوردن چای پررنگ ، قهوه و کاکائو موجب کم آبی می‌شود.

خوراکی‌های کنسروی و آماده
غذاهای فرایند شده و آماده مانند سوسیس , کالباس و همبرگر (دارای نمک و ادویه و سبزیجات زیاد و آب کم) و انواع کنسروها (حاوی نمک و مواد نگهدارنده زیاد) به خصوص برای وعده سحری اصلا مناسب نیستند.

 

این نوشیدنی ها رو بنوشید

شربت آبلیمو

 

شربت آبلیمو یکی از نوشیدنی های ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می کند.

 

شربت خاکشیر و تخم شربتی

 

از دیگر نوشیدنی های ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و می توانند آب را درون دانه های خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی تر نسبت به آب تامین می کند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد

کاسنی

 

دربین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.

شربت سکنجبین

 

شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز می تواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.

 

دم کرده نعناع

 

دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد. تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری می کند و از نوشیدنی های ماه رمضان است.

پرهیز از نوشیدن آب یخ

 

زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف می شود چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین می آورد، اما باعث رفع عطش در دراز مدت نمی شود. هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنی های ماه رمضان استفاده کرد.

راه های فوق العاده برای رفع تشنگی در ماه رمضان 

رفع تشنگی با ماست و مربا

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ