آیا آهسته غذا خوردن مضر است؟

atoosamirzavandi
آهسته غذا خوردن هم می تواند برای بدن مضر باشد. علت را در این مقاله مطالعه کنید.

آهسته غذا خوردن را همه توصیه می کنند اما این آهسته غذا خوردن چه مدت زمان ببرد تا به بدن آسیبی وارد نکند؟ در این مقاله بیشتر در مورد این که آیا آهسته غذا خوردن مضر است یا نه بحث خواهد شد.

آیا شما هم این عادت را دارید و یا در خانواده تان کسی هست که آن قدر کند غذا بخورد که حوصله همه را سر ببرد؟ یا برعکس بسیار سریع غذا می خورید؟ برخی افراد عادت دارند که غذای شان را بسیار آهسته میل می کنند. خیلی ها آهسته غذا خوردن را معادل بی اشتهایی یا بی علاقگی به غذا و خوردن آن می دانند، در حالی که تنها یک عادت قابل اصلاح است. اصولا گفته می شود آهسته غذا خوردن سبب القای احساس سیری در فرد می شود اما گذشتن از یک حد و زمانی موجب می شود فعالیت برخی آنزیم ها مختل شود. بنابراین این عادت چندان هم توصیه نمی شود یادتان باشد که بهترین حالت این است که اجازه بدهیم غذا خوردن بین ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول بکشد تا کاملا احساس سیری حاصل شود.
البته طی این زمان باید توجه کنیم که میزان غذای معینی را بخوریم نه اینکه با تند خوردن بخواهیم میزان مصرف مواد غذایی مان را در این زمان افزایش دهیم زیرا در این صورت افزایش وزن و چاقی حتمی خواهد بود. صرف ۲۰ تا ۲۵ دقیقه برای هر ۳ وعده غذای اصلی توصیه می شود، اگر چه صبحانه می تواند کمی کوتاه مدت تر صرف شود. در واقع، این زمانی است که پیام سیری به مغز مخابره می شود و گرچه شاید افراد وقت کافی برای صرف این زمان را نداشته باشند اما به هر حال این مدت زمان توصیه شده از سوی متخصصان تغذیه است. پس حداقل روزهایی که وقت بیشتری دارید به رعایت این قانون توجه بیشتری نشان دهید. فراموش نکنید که تنها نخوردن یا زیاد خوردن مشکل ساز نیست، بلکه تکرار عادت های نه چندان اشتباه هم می تواند بر وضعیت تغذیه تان اثر سوء بگذارد.

این روش چگونه عمل می کند؟

ممکن است تعجب کنید و برایتان جای سؤال باشد که چگونه آهسته غذا خوردن ممکن است از پرخوری شما جلوگیری کند؟ سریع غذا خوردن باعث می شود فرآیند سیگنال های طبیعی بدن، که شامل هورمون ها و ارتباط بین شکم و مغز است را مختل می کند. گرلین یا هورمون گرسنگی در معده شما تولید شده و بر مرکز لذت مغز شما اثر می گذارد و باعث می شود شما  برای چشیدن طعم های خوشمزه بیشتر غذا بخورید! اما در بدن ما هورمون دیگری به نام لپتین نیز ترشح می‌شود، که گرسنگی را سرکوب کرده و مانع از پرخوری می‌شود. حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا مغز شما به بدن اعلام سیری کند. اگر شما سریع غذا بخورید، این پیام زمانی به بدن شما خواهد رسید که شما به ظرف خالی غذا نگاه می کنید!
منبع الودکتر
روش هایی برای کنترل غذا خوردن

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ