علت داغ شدن گوشی

mahdie.mohtashami
در مورد علت‌های داغ شدن گوشی و راه حل های جلوگیری از آن بیشتر بدانید.

گوشی شما ممکن است در هنگام کار کردن داغ شود یا در هنگام شارج کردن داغ شود، یا در هنگام استفاده از آن. دلایل متعددی می‌تواند داشته باشد که علت داغ شدن گوشی باشد به همین دلیل بهتر است که با علت های داغ شدن آن آشنا شوید و از ایجاد هر گونه حادثه جلوگیری کنید. یکی از علت های رایج داغ شدن گوشی مشکل می‌تواند مشکلات کارخنگی باشد اما ما نیز با رعایت کردن نکات ریزی می‌توانیم از  بیش از حد داغ شدن گوشی آن جل.گیری کنیم.

دلایل رایج

معمولا وقتی شما به دنبال دلایل داغی بیش از حد گوشی خود می گردید، با مواردی مثل استفاده زیاد از گوشی و یا متصل ماندن طولانی به اسپیکر بلوتوثی برخورد خواهید کرد. ممکن است شما در اینترنت برای پیدا کردن روش هایی برای حل این مشکل جستجو کرده باشید و یا اپلیکیشن های مختلف را امتحان کرده باشید.
تقریبا هر زمانی که شما در مورد این مشکل جستجو می کنید، با دلایل مشابه و قدیمی برای داغ شدن بیش از حد گوشی خود روبه رو می شوید. روشنایی بیش از حد صفحه نمایش، اتصال به وای فای برای مدت طولانی و بازی کردن زیاد با گوشی از جمله این موارد است.

فعالیت زیاد دوربین گوشی

من چند ماهی است که از گوشی Sony Xperia Z5 استفاده می کنم. همین هفته قبل بود که در حال ضبط یک فیلم با دوربین جلوی گوشی بودم که متوجه شدم گوشی به شدت گرم شد تا آن جایی که حتی یک پیغام هشدار نیز به نمایش در آمد.
به طور خلاصه باید بگویم، گوشی دارای یک قاب محافظ با پوشش چرم مصنوعی بود. همچنین گوشی در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار داشت که البته توسط قاب مورد محافظت قرار گرفته بود.
با وجود این که من فقط حدود 20 دقیقه با بالاترین کیفیت در حال ضبط فیلم بودم، نمایش پیغام هشدار مبنی بر اینکه گوشی به دلیل حرارت بالا خاموش خواهد شد واقعا برای من غافلگیر کننده بود.
بنابر این می توان گفت که علاوه بر قابلیت های اتصال، روشنایی زیاد صفحه نمایش و استفاده زیاد از بازی ها روی گوشی، تنظیمات دوربین گوشی شما و کیفیت آن نیز می تواند در افزایش درجه حرارت آن تاثیر گذار باشد.

بد افزار و ویروس ها

بد افزار (نرم افزار مخرب) ها می توانند یکی از دلایل گرمای بیش از حد در گوشی های اندرویدی باشند. قطعا سازندگان برنامه های مخرب به سلامتی گوشی شما اهمیتی نداده و فقط جمع آوری اطلاعات از شما برایشان مهم است.
بنابر این گوشی هوشمند خود را برای یافتن این برنامه های مخرب بررسی کنید. هر چند اگر شما گزینه “Allow installation of apps from unknown sources” را فعال نکرده باشید، احتمال نفوذ یک برنامه مخرب به گوشی شما بسیار کم است.

آیا قاب گوشی مشکل ایجاد می کند؟

تقریبا همه قاب های محافظ گوشی از پلاستیک ساخته شده است و یا دارای مقادیر زیادی پلاستیک است و حتی آن هایی نیز که از چرم ساخته شده دارای مشکل مشابهی است. این قاب ها مانند عایق عمل کرده و گرما را در خود نگه می دارد.
وقتی گوشی بیش از حد گرم می شود (به خصوص در هنگام پردازش های سنگین)، برای رعایت مسائل ایمنی باید گرما از تلفن دور شود ولی قاب محافظ از انجام این کار ممانعت می کند. این اتفاق را می توان به ورزش کردن با یک کت ضخیم تشبیه کرد.
در این مورد شما گزینه های زیادی در اختیار ندارید. اگر چه جدا کردن قاب محافظ از گوشی می تواند راه حل خوبی باشد، ولی اگر شما دوست ندارید این کار را انجام دهید (به عنوان مثال قصد دارید بعد از مدتی گوشی خود را بفروشید)، این گزینه نیز برای شما مناسب نیست.

باتری و کابل شارژر خود را بررسی کنید

مورد بعدی که باید در نظر بگیرید وضعیت باتری و کابل شارژر است. اگر شما یک گوشی نسبتا قدیمی دارید که مرتبا بیش از حد شارژ می شده است (برای مثال، شما هیچ گاه نباید گوشی خود را کامل و تا 100 درصد شارژ کنید و در عوض شارژ گوشی باید 80 تا 90 درصد انجام شود تا عمر باتری افزایش یابد)، ممکن است گوشی شما در طول استفاده بیش از حد گرم شود.
همچنین شما باید کیفیت کابل شارژر خود را نیز چک کنید. گوشی در حال شارژ شدن نباید زیاد گرم شود و اگر این اتفاق رخ می دهد، نشان دهنده این است که کابل شارژر و یا باتری دارای مشکل است.
بنابر این بهتر است کابل شارژر را تعویض کنید.

آیا استفاده از وای فای می تواند باعث گرم شدن گوشی شود؟

به طور کلی وای فای نمی تواند چنین مشکلی را ایجاد کند، مگر این که شما بیش از حد از آن استفاده کنید. سیستم عامل اندروید به گونه ای است که اپلیکیشن ها می توانند در پس زمینه اجرا شده و از پردازنده و یا اینترنت استفاده کنند. بنابر این اگر اپلیکیشن هایی در پس زمینه گوشی شما فعالیت دارند، می توانند باعث افزایش درجه حرارت آن شوند.
کاور و قاب پلاستیکی
بسیاری از مردم عادت دارند برای محافظت از گوشی‌ آن را درون قاب یا کاور پلاستیکی یا لاستیکی بگذارند. از آنجا که پلاستیک ماده نارساناست، مانع انتقال گرمای گوشی به خارج می‌شود و درنتیجه دمای دستگاه بالا می‌رود.

باگ‌های نرم‌افزاری یا ویروس

گاهی اوقات باگ‌های نرم‌افزاری یا ویروسی شدن دستگاه موجب افزایش غیرعادی فشار بر پردازنده می‌شود که نتیجه آن چیزی جز داغ شدن دستگاه نیست.
بازی کردن طولانی‌مدت
امروزه بازی‌های موبایلی به قدری جذاب و خوش‌‌ساخت هستند که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. اما اگر مدتی طولانی با گوشی خود بازی کنید، متوجه داغ شدن بدنه دستگاهتان می‌شوید.

اتصال به اینترنت موبایل

تصور گوشی هوشمند بدون قابلیت اتصال به شبکه 3G/4G غیرممکن است. با اینکه اتصال به اینترنت موبایل ممکن است بسیار کار راه‌انداز باشد، منجر به دو مشکل می‎شود: مصرف زیاد باتری و داغ شدن دستگاه.
سخت‌افزار معیوب
یکی ازعلت های داغ شدن گوشی خرابی یکی از قطعات دستگاه شما مثل باتری، پردازنده، مادربورد و… ممکن است در داغ شدن گوشی تاثیر بسیاری داشته باشد. بعضی از این قطعات از اساس دچار مشکل‌اند (مثل پردازنده اسنپدراگون 810) و بعضی دیگر (مثل باتری) بعد از یکی-دو سال دچار مشکل می‌شوند.
برای اینکه از داغ شدن زیاد دستگاه جلوگیری کنید، باید از مواردی که موجب پیش آمدن این مشکل می‌شود پرهیز کنید. عمل کردن به توصیه‌های زیر می‌تواند در حل این مشکل به شما کمک کند:
•  همواره سعی کنید از گذاشتن گوشی‌تان در قاب یا کاور پلاستیکی/ لاستیکی بپرهیزید یا حداقل زمانی که فکر می‌کنید فشار زیادی به دستگاه وارد می‌شود (مثل زمان بازی کردن)، آن را از قاب دربیاورید.
•  همیشه گوشی خود را از نظر نرم‌افزاری به‌روز نگه دارید تا مطمئن باشید آخرین اشکالات در اپلیکیشن‌ها و سیستم عامل دستگاه شما رفع شده است.
•  برای مدت طولانی و پیوسته با گوشی خود بازی نکنید یا با آن به شبکه 3G/4G متصل نشوید. خوب است هر از چند گاهی به گوشی خود استراحت دهید تا خنک شود.
•  از شارژرهای ارزان و تقلبی برای شارژ کردن گوشی استفاده نکنید. همچنین زمانی که گوشی در حال شارژ است، با آن کار نکنید.
•  درنهایت اگر قطعه‌ای از گوشی‌تان خراب شده، آن را تعمیر کنید یا اگر مثل بعضی گوشی‌ها از اساس مشکل دارد، به فکر تعویض آن باشید.

   

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ