روش کاشت انبه

a.mahammadi
انبه دارای هسته بسیار بزرگی می باشد که می توان از آن برای کاشت درخت انبه در خانه و گلدان استفاده کرد

پرورش دانه‌های انبه کار آسانی نیست؛ مگر این که بخواهید انبه را در باغ یا به صورت حرفه‌ای و تخصصی در گلخانه‌تان پرورش دهید. در واقع، شما هرگز نمی‌توانید از همه دانه‌های جوانه زده، انبه برداشت کنید. این مسئله به هزار دلیل است؛ میوه انبه را نمی‌توان قبل از رسیدن، برداشت کرد؛ یعنی باید بزرگ و رسیده شوند. بیشتر انبه‌ها به صورت کامل از دانه‌ها رشد نمی‌کنند؛ بلکه به صورت پیوندی از شاخه‌ها و تنه رشد می‌کنند. در واقع امکان‌پذیر نیست که از همه دانه‌های انبه بتوان درخت انبه گرفت.بیشتر انواع انبه‌ بسیار سرسخت هستند، یک میوه انبه کامل از دو عامل ویژه، خاک حاصل‌خیز و دانه بارور، به بار می‌آید.

شرایط رشد:

نور: جوانه‌های انبه نیازمند روشنایی هستند، اما نه نور مستقیم خورشید؛ به عبارت دیگر اولین گزینه برای رشد، فراهم کردن نور زیاد برای جوانه‌ها است.

آب: آبیاری را منظم و به روش صحیح انجام دهید. انبه مانند بسیاری ازمیوه‌های گرمسیری، در دره‌های متناوب خشک و مرطوب رشد می‌کند. دانه به‌طور منظم نیاز به رطوبت دارد تا جوانه بزند.

خاک: خاک را با کود گیاهی مغذی کنید؛ اگر می‌خواهید در گلدان، دانه انبه بکارید خاک باید با زهکشی بسیارعالی باشد.

کود: کود دادن باید منظم و به صورت یک بار در ماه حتی در زمستان انجام گیرد.

انتشار:به طور معمول تولیدکنندگان حرفه‌ای انبه، در حیاط خلوت خود به پرورش انبه اقدام می‌کنند و درختان انبه را پرورش می‌دهند. انبه دارای هسته بسیار بزرگی می باشد که می توان از آن برای کاشت درخت انبه در خانه و گلدان استفاده کرد. اگر شما نیز دوست دارید این گیاه زیبا را در خانه پرورش دهید می توانید به آسانی با روش زیر یک درخت انبه خانگی داشته باشید.

 درمحیط داخلی خانه، شما می‌توانید برای جوانه زدن دانه انبه، یک میوه انبه را خریداری کرده و با بریدن پوست آن، با دقت دانه را خارج کنید. برخی گیاهان دارای چند دانه هستند، اما بیشتر آن‌ها فقط یک دانه دارند.برای این کار با یک حوله یا دستمال زبر هسته انبه را در دستان خود محکم گرفته و با یک چاقوی تیز از وسط هسته یک شکاف ایجاد کنید. شکاف باید سطحی باشد تا به بذر آسیبی وارد نکند.این شکاف را به اندازه دو سانتی متر ادامه دهید و سپس با دو دست خود دو طرف شکاف را گرفته و آن را باز کنید تا بذر انبه از داخل آن خارج شود.  پس از خارج کردن بذر انبه آن را با یک دستمال کاغذی پوشانده و در پلاستیک زیپ دار قرار می دهیم. سپس به اندازه دو قاشق غذا خوری آب داخل پلاستیک ریخته و درب آن را می بندیم. رطوبت داخل پلاستیک باعث می شود بذر ما پس از یک تا دو هفته جوانه بزند.

بذر انبه را لای یک دستمال کاغذی قرار دهید پلاستیک را حتما در جایی که نور به اندازه کافی باشد قرار دهید. پس از جوانه زدن دانه انبه می توانید بذر را به گلدان منتقل کنید. گلدانی که آماده می کنید اگر از جنس سفالی باشد بهتر است تا رطوبت را به خوبی حفظ کند. ته گلدان نیز حتما باید دارای سوراخی باشد تا آب اضافی گلدان از ته آن خارج شود. برای پر نمودن گلدان ابتدا کف آن را با سنگ ریزه های درشت یا پوکه های سبک معدنی پر کنید و سپس خاک خود را داخل گلدان بریزید. برای خاک انبه پیشنهاد می شود خاکی استفاده کنید که به خوبی آب اضافی را خارج کند. هسته انبه را داخل خاک گلدان کاشته و روی آن را تا جایی که جوانه روییده با خاک پر کنید و سپس گلدان را کامل آبیاری کنید. گلدان شما باید در جایی پر نور قرار داشته باشد. گیاه جوان را نباید در معرض تابش شدید نور خورشید قرار داد. بهتر است گلدان در جایی باشد که نور غیر مستقیم خورشید وجود داشته باشید. برای تامین رطوبت گیاه نیز روزی دو بار روی آن را آب پاشی کنید. اگر می خواهید انبه را در باغچه خود بکارید بهتر است صبر کنید تا گیاه کمی بزرگتر شود و سپس آن را به بیرون منتقل کنید. گیاه انبه یک میوه گرمسیری می باشد، بنابراین اگر در منطقه ای گرم و مرطوب زندگی می کنید امکان کاشت و پرورش درخت انبه در بیرون منزل و باغچه نیز وجود دارد. اما اگر در مناطق سردسیری زندگی می کنید بهتر است گلدان انبه را به عنوان یک گیاه زینتی زیبا نگهداری کنید. یا در داخل گلخانه خانگی خود دما و رطوبت مورد نظر را برای درخت انبه محیا کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ