دلایل اصلی زلزله های اخیر ایران

یک ماهی است ایران در حال لرزیدن است و این اتفاق سوالات بسیاری را در ذهن هموطنان ایجاد می کند که یکی ازاین سوالات دلایل اصلی زلزله های اخیر ایران است. دلایل اصلی زلزله های اخیر ایران برای همه سوال است، اگر می خواهید دلایل اصلی زلزله های اخیر ایران را بدانید، این خبر را تا انتها بخوانید. ما برایتان دلایل اصلی زلزله های اخیر ایران را نوشته ایم.

زلزله های اخیر ایران

اواسط آبان 96 زلزله های پی در پی، شهرهای متخلف ایران را لرزاند. دراین مدت تقریبا یک ماهه روزی نبوده است که ایران بدون زلزله باشد. به دلیل طولانی شدن زلزله های طولانی کشورمان،دلایل زلزله های اخیر ایران برای همه جالب است، وشایعات مختلفی برای زلزله های اخیر ایران در فضای مجازی و بین مردم منتشر شده است. اگر می خواهیددلایل اصلی زلزله های اخیر ایران را بدانید، این خبر را تا انتها بخوانید.

دلایل اصلی زلزله های اخیر ایران

 زلزله های اخیر ایران،  این روزها وحشتی بین مردم انداخته و همین دلیل مناسبی است تا شایعات بسیاری در مورد وقوع زلزله در سراسر کشور داغ شود؛ شایعاتی که هر روز در شبکه های اجتماعی همه ما با آن سر و کار داشته ایم؛ به‌طوری‌که برخی از این شایعات برای چندمین بار از سوی مسئولان مربوطه رد شدند.

در موردزلزله های اخیر ایران باید گفت، قرار گرفتن ایران روی کمربند زلزله علت اصلی این اتفاقات طبیعی است و بیشتر شهرهای کشور که روی این کمربند قرار دارند در روزهای اخیر زلزله را حس کرده اند.

برخی از شهرهای کشور نیز در مناطقی هستند که کم خطرتر از مناطق دیگرند و با عنوان “مناطق سفید” از آنها یاد می شود؛ مناطقی که احتمال وقوع زلزله های بالای 6 ریشتر حتی در بازه زمانی سه هزار سال یکبار هم وجود ندارد.

 مناطقی همچون کویر لوت یا کویر مرکزی ایران جزو مناطقی محسوب می شوند که لرزه خیزی کمتری دارند، هر چند که ساکنانی هم ندارند. مناطق دیگری نظیر نوار سنندج-سیرجان که شامل استانهای مثل اصفهان، سنندج، اراک و همدان می شود نیز از لرزه خیزی پایینی برخوردار است. البته ناحیه جنوب اهواز به سمت ابادان و خرمشهر نیز در منطقه سفید قرار دارند. به جز این موارد بقیه مناطق ایران جزو مناطق پرلرزه به شمار می‌روند.

با تفاسیر بالا و با توجه به عکس زیر مناطق زلزله خیز ایران به خوبی مشخص شده است؛ مناطقی که به علت قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله جزو مناطق پرلرزه هستند.

  وجود گسل های زیادی در کشور و همسایگی آنها با چندین شهر باعث شده است تا بعضا یک لرزه در چندین شهر احساس شود. حتی شهرهایی که در مناطق سفید قرار گرفته اند به علت همسایگی با مناطق پرلرزه، از لرزش ها بی نصیب نمی مانند.

لیست گسل های ایران

 البته ناگفته نماند که قدرت همه لرزه هایی که در مناطق پرلرزه رخ می دهد کاملا متفاوت است و این دلیلی بر عدم صدور حکم قطعی در مورد تفاوت گسل های نامبرده خواهد بود.

با توجه با مطلب ذکر شده تقریبا  دلایل زلزله اخیر ایران و ارتباطشان با گسل های نامبرده مشخص شده است. شایعات قبل از وقوع زلزله جز ایجاد ترس و واهمه برای مردم چیز دیگری به همراه ندارد و باید با بی توجهی به تمامی شایعات اخیر از بازنشر آنها نیز جلوگیری کنیم

نقشه خطرلرزه ای ایران

طبق گزارش پژوهشگاه زلزله، استان کرمان در محل تقاطع سیستم‌های گسلی با امتداد شمال-جنوب (گسل‌های نایبند، لکرکوه و سبزواران) و امتداد شمال باختر-جنوب خاور (گسل‌های کوهبنان، گلباف، شهربابک) و امتداد خاور (گسل بشاگرد) قرار گرفته است. از اینرو، احتمال وقوع زلزله‌های مخرب ایران  در محل تقاطع این گسل‌ها بسیار زیاد است. به عبارت دیگر، سیستم‌های گسلی فعالی که در امتدادهای مختلف قرار گرفته و یکدیگر را قطع می‌کنند، باعث ایجاد گره‌های تکتونیکی می‌شوند؛ در این گره‌ها، به علت قرار گرفتن بلوک‌های سنگی در مقابل گسل‌ها، امکان تجمع انرژی و بروز زلزله‌های مخرب بسیار زیاد است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ