خواص دارچین؛ این ادویه خوش بو برای سلامتی و بیماری ها

حسام آرین
دارچین به عنوان ادویه از شاخه های درختان خانواده درخت کافور به دست می آید و بومی مناطق کارائیب، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی است. مردم از سال 2 هزار قبل از میلاد در مصر باستان از دارچین استفاده می کردند جایی که آن را بسیار مورد توجه قرار می دادند.

دارچین به عنوان ادویه از شاخه های درختان خانواده درخت کافور به دست می آید و بومی مناطق کارائیب، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی است. مردم از سال 2 هزار قبل از میلاد در مصر باستان از دارچین استفاده می کردند جایی که آن را بسیار مورد توجه قرار می دادند.

در قرون وسطی پزشکان از آن برای درمان بیماری هایی مانند سرفه، آرتروز و گلودرد نیز استفاده می کردند. در حال حاضر بعد از فلفل سیاه دومین ادویه محبوب در ایالات متحده و اروپا است. دارچین به عنوان ادویه به صورت پودر یا چوب موجود است، همچنین می توان از روغن و مکمل های آن نیز استفاده کرد. 2 نوع اصلی دارچین کاسیا و سیلان است که ارزش غذایی متفاوتی دارند. برخی مطالعات حاکی از آن است ترکیبات موجود در دارچین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، ضددیابت و ضدمیکروبی هستند. علاوه بر این، از شما در مقابل سایر بیماری ها از جمله سرطان و بیماری های قلبی عروقی محافظت می کند. با این حال، شواهد بیشتری برای تایید فواید دارچین لازم است. به گزارش مدیکال نیوزتودی، در این مقاله فواید ادعایی انواع دارچین برای سلامتی مورد بررسی قرار گرفته است.

فواید دارچین برای سلامتی

دانشمندان شواهدی از برخی از مزایای دارچین برای سلامتی پیدا کرده اند. این شامل:

بهبود عفونت های قارچی

روغن دارچین به درمان برخی از انواع عفونت های قارچی کمک می کند. یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2016 نشان داد روغن دارچین در برابر نوعی کاندیدا که بر جریان خون تاثیر می گذارد موثر است. این ممکن است به دلیل خواص ضدمیکروبی آن باشد. اگر تحقیقات بیشتر این یافته ها را تایید کند روغن دارچین می تواند در درمان این نوع عفونت نقش بسزایی داشته باشد.

تاثیر دارچین بر سطح قند خون

مطالعات در فاز حیوانی در سال 2015 نشان می دهد دارچین کاسیا سطح قند خون را کاهش می دهد، همچنین در این بررسی اشاره شده پس از مصرف 6 گرم دارچین توسط 60 نفر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بین 40 روز تا 4 ماه در روز شرکت کنندگان دارای گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم و کلسترول کل بودند.

با این حال، بر اساس مرکز ملی بهداشت مکمل و یکپارچه، در یک بررسی در سال 2012 نتیجه گرفت دارچین به کاهش سطح گلوکز یا هموگلوبین گلیکوزیله ای وان سی در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 1 کمک می کند. یک مطالعه کوچک دیگر تاثیر دارچین، کلسیم و زینک را در کنترل فشار خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مورد بررسی قرار داد روش درمانی تاثیر محسوسی را نشان نداد.

ارتباط مصرف دارچین و جلوگیری از بیماری آلزایمر

برخی از مطالعات در فاز حیوانی نشان می دهند دارچین به جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک می کند. بر اساس اظهارات برخی از محققان عصاره موجود در پوست دارچین به نام CEppt حاوی خواصی است که از بروز علائم جلوگیری می کند.

موش هایی که این عصاره را دریافت کردند در ویژگی های آلزایمر مانند پلاک های آمیلوئید و بهبود توانایی تفکر و استدلال آنها کاهش یافت. اگر تحقیقات بیشتر اثربخشی آن را تایید کند این عصاره، اما نه لزوما دارچین کامل در درمان آلزایمر مفید است.

محافظت در برابر اچ آی وی با دارچین

در سال 2000 یک تحقیق روی عصاره گیاهان دارویی هند نشان داد دارچین به محافظت در برابر اچ آی وی کمک می کند. دانشمندان در یک مطالعه در فاز آزمایشگاهی در سال 2016 دریافتند عصاره دارچین فعالیت ضد اچ آی وی از خود نشان می دهد. این بدان معنا نیست غذاهای حاوی دارچین می توانند اچ آی وی را درمان یا از بروز آن جلوگیری کنند، اما عصاره دارچین می تواند بخشی از روند درمانی اچ آی وی شود.

جلوگیری از بیماری ام اس با دارچین

متخصصان دارچین را از نظر فعالیت در برابر بیماری ام اس مورد آزمایش قرار داده اند. در یک مطالعه محققان به موش ها مخلوطی از پودر دارچین و آب دادند و نتایج نشان می دهد دارچین می تواند بر روی سیستم عصبی مرکزی از جمله قسمت هایی از مغز اثر ضدالتهابی داشته باشد، همچنین مطالعات نشان می دهند دارچین با محافظت از لنفوسیت تی تنظیم ‌کننده پاسخ های ایمنی را تنظیم می کند.

به نظر می رسد افراد مبتلا به ام اس میزان Tregs کمتری نسبت به افراد فاقد این بیماری دارند. در برخی مطالعات درمان دارچین از از دست رفتن برخی پروتئین های خاص Tregs جلوگیری کرده است. علاوه براین، دانشمندان دریافتند درمان دارچین میزان میلین را در موش های مبتلا به ام اس بازیابی می کند.

ام اس زمانی اتفاق می افتد که پوشش میلین روی سلول های عصبی آسیب ببیند. مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین از تحقیقات بیشتری در مورد چگونگی تاثیر دارچین در درمان بیماری ام اس پشتیبانی می کند.

کاهش اثرات وعده های غذایی پرچرب با مصرف دارچین

در سال 2011 محققان نتیجه گرفتند رژیم های غذایی غنی از “ادویه های آنتی اکسیدان” از جمله دارچین به کاهش پاسخ منفی بدن به خوردن وعده های غذایی پرچرب کمک می کند. 6 نفر ظروف حاوی 14 گرم مخلوط ادویه را مصرف کردند.

آزمایش خون شرکت کنندگان نشان داد فعالیت آنتی اکسیدانی 13 درصد افزایش یافته، پاسخ انسولین 21 درصد و تری گلیسیرید 31 درصد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید:مایع ضد عفونی کننده دست و آسیب به چشم کودکان

ارتباط دارچین و درمان و بهبود زخم های مزمن

تحقیقات در سال 2015 نشان می دهد دانشمندان راهی برای بسته بندی ترکیبات ضدمیکروبی از نعناع فلفلی و دارچین به کپسول های ریز پیدا کرده اند که هم می تواند بیوفیلم های باکتریایی را از بین ببرد و هم به طور فعال باعث بهبودی می شود. به این ترتیب نعنا و دارچین بخشی از داروی درمان زخم های آلوده می شوند.

کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی با مصرف دارچین

ترکیبات مختلف موجود در دارچین به نفع سیستم قلبی عروقی است. به عنوان مثال سینامالدهید در یک مطالعه در فاز حیوانی فشار خون را کاهش داد. یک مطالعه در سال 2014، موشهایی که تحت درمان دارویی با دارچین به مدت طولانی قرار گرفتند عملکرد قلبی بهتری در آنها مشاهده شد.

جلوگیری از سرطان با دارچین

نویسندگان یک مقاله خاطر نشان می کنند سینامالدهید خاصیت ضدتوموری و ضدسرطانی دارند. در این مطالعه دانشمندان با استفاده از عصاره دارچین و هل موش های مبتلا به سرطان را درمان کردند. آزمایشات میزان کمتری از استرس اکسیداتیو را در سلول های ملانومای موش هایی که تحت درمان قرار گرفتند یافت.

مزایای دیگر دارچین

برخی از افراد از مکمل های دارچین برای درمان مشکلات گوارشی، دیابت، از دست دادن اشتها و سایر شرایط استفاده می کنند، همچنین در طب سنتی برای درمان برونشیت نیز نقش بسزایی ایفا می کند. با این حال، مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین مطالعات انجام شده روی افراد برای استفاده از دارچین برای هرگونه شرایط سلامتی پشتیبانی نمی کنند.

ارز ش غذایی دارچین

بر اساس اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک قاشق چای خوری دارچین آسیاب شده به وزن 2.6 گرم حاوی:
انرژی: 6.42 کالری
کربوهیدرات ها: 2.1 گرم
کلسیم: 26.1 میلی گرم
آهن: 0.21 میلی گرم
منیزیم: 1.56 میلی گرم
فسفر: 1.66 میلی گرم
پتاسیم: 11.2 میلی گرم
ویتامین A: 0.39 میکروگرم
همچنین حاوی آثاری از ویتامین های B و K و آنتی اکسیدان های کولین، بتاکاروتن، آلفاکاروتن، بتاکریپتوکسانتین، لیکوپن، لوتئین و زئاگزانتین است. آنتی اکسیدان ها با کاهش استرس اکسیداتیو به جلوگیری از سرطان، دیابت نوع 2 و بسیاری از بیماری ها کمک می کنند. در غذا افراد به طور معمول فقط مقدار کمی دارچین مصرف می کنند، بنابراین مواد مغذی موجود در آن نقش مهمی در رژیم غذایی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید:دلیل خاموش شدن ناگهانی گوشی

اثرات جانبی مصرف دارچین

در کوتاه مدت مصرف مقادیر متوسط دارچین به عنوان ادویه یا مکمل برای اکثر افراد گزینه بی خطری به نظر می رسد. با این حال، دارچین حاوی کومارین یک طعم دهنده طبیعی است، اما در ایجاد تداخل با وارفارین داروی رایج رقیق کننده خون نیز نقش دارد. مصرف بیش از حد کومارین ضمن آسیب کبدی بر انعقاد خون نیز تاثیر می گذارد، بنابراین افراد باید قبل از افزودن دارچین به رژیم غذایی خود با پزشك خود مشورت كنند اگر:
از داروهای ضدانعقاد یا سایر داروها استفاده می کنند
دیابت دارند
بیماری کبدی دارند
پودر دارچین کاسیا ماده رایج در ایالات متحده حاوی کومارین بیشتری نسبت به پودر دارچین سیلان است.
یک مطالعه آلمانی از سال 2010 نشان داد محتوای کومارین حتی در نمونه های دارچین از یک درخت بسیار متفاوت است. افراد هرگز نباید از دارچین به هر شکلی به عنوان جایگزین کامل درمان های پزشکی استفاده کنند، همچنین دارچین به عنوان مکمل و ادویه در دسترس است مکمل ها بر سلامتی و بیماری تاثیر می گذارند. با این حال، سازمان غذا و داروی آمریکا مکمل ها را کنترل نمی کنند، بنابراین ممکن است نگرانی هایی در مورد کیفیت، خلوص و قدرت آنها وجود داشته باشد، بنابراین همیشه باید قبل از استفاده از مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.
مترجم: الهه زارعی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ