چطور دیابت را با عدس درمان کنیم؟

alodoctoradmin2
اگر مبتلا به دیابت هستید، به جای برنج و سیب زمینی، عدس بخورید تا با کاهش سرعت هضم و آزاد شدن قند در رگ‌های خونی، سطح قند خون خون را کاهش دهید. یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی از «دال عدس» به عنوان یک نوع عدس معجزه‌گر یاد کرد و افزود: این نوع عدس فواید درمانی […]

اگر مبتلا به دیابت هستید، به جای برنج و سیب زمینی، عدس بخورید تا با کاهش سرعت هضم و آزاد شدن قند در رگ‌های خونی، سطح قند خون خون را کاهش دهید.

یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی از «دال عدس» به عنوان یک نوع عدس معجزه‌گر یاد کرد و افزود: این نوع عدس فواید درمانی بسیاری داشته و تقریبا در سلامت تمامی دستگاه‌های بدن نقش دارد.

هانیه ناصری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه “دال عدس” نوعی عدس ریز و قرمز رنگ است که در غرب کشور کشت می‌شود، گفت: طبع این نوع از حبوبات کمی گرم و البته خشک است. وی در خصوص مهمترین خواص دال عدس به تاثیر آن بر تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد وافزود: این نوع عدس کارکرد روده و معده را بهتر کرده و به عنوان یک تحریک‌کننده اشتها نیز عمل می‌کند.

ناصری تصریح کرد: همچنین این نوع عدس می تواند به بهبود گردش خون و جلوگیری از بروز لخته‌های خون نیز کمک کند. این کارشناس ارشد گیاهان دارویی درمان دردهای استخوان و مفاصل را از دیگر خواص دارویی دال عدس عنوان کرد و افزود: مصرف دال عدس همچنین به کاهش تشنگی و حرارت کبد و نیز پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک می‌کند.

وی از دال عدس به عنوان یک خوراکی سودمند برای سالمندان یاد کرد و افزود: به سالمندان و افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند توصیه می‌شود حتما از دال عدس به عنوان یک داروی خوراکی مفید استفاده کنند. ناصری دال عدس را منبع غنی ویتامین های گروه  B عنوان کرد و افزود: همچنین این نوع عدس منبع سرشار انواع اسید آمینه‌، آهن، کلسیم، فسفر، پروتئین و مقدار کمی چربی است.

وی یادآور شد: چربی موجود در حبوبات از نوع غیراشباع است که ضرری برای سلامتی نداشته و از طرفی مصرف آن نیز برای افراد با اضافه وزن بالا مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی همچنین از دال عدس به عنوان منبع سرشار پروتئین یاد کرد وافزود: پروتیین موجود در دال عدس نیز با پروتئین گوشت برابری می‌کند، به طور مثال در ۲۰ گرم دال عدس پروتئین بیشتری نسبت به ۲۰ گرم گوشت گاو وجود دارد.

وی افزود: آهن موجود در دال عدس در رفع کم خونی موثر بوده و باعث افزایش شیر در مادران شیرده می‌شود.

ناصری به خواص دال عدس در تقویت بینایی افراد هم اشاره کرد و افزود: خواص دال عدس همانند خواص عدس و خواص ماش بوده و موجب تقویت قدرت بینایی و افزایش نور چشم می‌شود.

وی یادآور شد: برای جلوگیری از تنبلی چشم و یا سایر ناراحتی‌های چشمی می‌توان از دال عدس استفاده کرد و “کاروتن” موجود در این نوع عدس از بهترین تقویت کننده‌های چشم است.

ناصری دال عدس را در تقویت قلب هم موثر دانست و افزود: فیبر و منیزیم موجود در دال عدس در حفظ سلامتی قلب و پیشگیری از ناراحتی‌های قلبی موثر است و به بیماران قلبی توصیه می‌شود در هفته دو مرتبه دال عدس میل کنند.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی کاهش قند خون را هم یکی از خواص مهم این نوع عدس عنوان کرد وافزود: خوردن روزانه ۶۰ گرم دال عدس  می‌تواند به تنظیم قند خون کمک کند.

وی تصریح کرد: همچنین در افرادی که عدس یا دال عدس مصرف می‌کنند میزان مصرف انسولین کمتر بوده و فیبر موجود در آن از بالا رفتن قند خون بعد از خوردن غذا جلوگیری می‌کند.

ناصری به تاثیرات دال عدس بر تقویت دستگاه گوارش هم اشاره کرد و افزود: فیبر موجود در این نوع عدس تاثیر بسیار خوبی بر سیستم گوارشی می‌گذارد و باعث کاهش کلسترول بد خون شده و از یبوست نیز جلوگیری می‌کند.

وی افزود: همچنین بیماری‌های گوارشی نظیر التهاب و سندرم روده نیز با کمک دال عدس درمان می‌شود.

ناصری همچنین از دال عدس به عنوان یک خوراکی انرژی زا یاد کرد وافزود: دو فنجان دال عدس ۷۰ کیلوکالری انرژی دارد، بنابراین می‌توان از آن به عنوان صبحانه مفید برای تامین انرژی کافی فعالیت‌های روزانه استفاده کرد.

وی افزود: افراد قبل از فعالیت‌های ورزشی، کار و یا کوهنوردی می‌توانند دال عدس میل کرده تا انرژی زیادی در بدنشان ذخیره شود.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی مصرف دال عدس را برای مادران باردار هم همراه با فواید بسیاری دانست وافزود: یکی از مقوی ترین خوراکی‌های توصیه شده برای زنان باردار دال عدس است.

وی افزود: در دوران بارداری به دلیل کمبود آهن ممکن است زنان دچار کم خونی حاد و عوارض ناشی از آن شوند و سلامت جنین به خطر بیفتد، بنابراین توصیه می‌شود دال عدس در برنامه‌ غذایی زنان باردار گنجانده شود.

ناصری خاطرنشان کرد: علاوه بر دوران بارداری، توصیه می‌شود در دوران شیردهی نیز از دال عدس استفاده شود، چرا که خواص دال عدس باعث افزایش شیر شده و تغذیه نوزاد بصورت بهتری صورت می گیرد.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ