می دانستید بوییدن این میوه دردها را آرامش می بخشد؟

mousavi
سیب، یکی از سلامت بخش‌ترین خوراکی‌های اطراف ما محسوب می‌شود، چنانکه از زمان‌های گذشته مردم جهان علاقه‌ی فراوانی به میوه‌ها داشتند و طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوه‌ی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است.

سیب سرشار از ویتامین‌ها، تانن، مواد معدنی و فیبر (سلولز گیاهی) می‌باشد. ترکیبات شیمیایی موجود در میوه‌ی سیب بر حسب نژادهای گوناگون آن متفاوت است. با این حال سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است. با استفاده از سیب می‌توان ناراحتی‌های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری‌های پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه‌های آن‌ها را کاهش داد. لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین 2B)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم می‌باشد. همچنین سیب فشارخون را منظم می‌کند.

خوردن سیب و حتی بو کردن آن، باعث کاهش فشار خون می‌شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE)  نشان داده است که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می‌آورد. امروزِ در سایه علم و دانش ‍ معلوم شده است این میوه، گنجى از املاح و ویتامین در خود نهفته دارد چنانکه به این امر در توصیه های غذایی ائمه اطهار (ع) به کررات پرداخته شده است.

درباره خواص این میوه از امیرالمونین علی (ع) نقل شده است که ایشان فرمودند: سیب برای چند خصلت نافع است 1- امان از سحر و جادو؛ 2- امان از سَم؛ 3- از جنون خفیف که اهل زمین را گرفتار می کند؛ 4- از بلغم غالب؛ و چیزی نافع تری از سیب وجود ندارد؛

همچنینامیرالمونین علی (ع) می فرمایند: سیب بخورید که آن حرارت را خاموش و شکم را سرد و تب را می برد و در حدیث دیگر فرموده اند: سیب وبا را می برد.

علاوه بر این از حسین بن بسطام نقل شده است که امام باقر (ع) بیان داشته اند: هر وقت خواستید سیب بخورید، اول آن را ببویید سپس بخورید که اگر چنین کنید تمام دردها از بدنتان می رود و بلا و سختی ها را ساکت می کند.

همچنین از زیاد القندی روایت است که وی نقل کرده است: داخل مدینه شدم و با من برادرم سیف بود. مردم دچار خون دماغ شدند و هر مَردی چون دو روز خون دماغ می شد از دنیا می رفت به خانه برگشتم سیف خون دماغش شدید شد. پس بر ابوالحسن (ع) وارد شدم. پس فرمود: «ای زیاد به سیف سیب بخوران.» پس چون به وی خوراندم وی بهبود یافت؛ و نیز ابی عبدالله (ع) فرموده اند: «اگر مردم می دانستند در سیب چه (خاصیت) هست بیمارانشان را جز با آن مداوا نمی کردند و باز فرمود: به تب دارانتان سیب دهید که از سیب نافع تر پیدا نمی شود.

بنا به تحقیقات صورت گرفته از سوی پژوهشگران، از آنجایی که ویتامین های موجود در سیب بیشتر در پوست سیب و زیر پوست آن قرار دارد بهتر است سیب را با پوست خورده شود، زیرا مقدار زیادی پکتین در پوست سیب وجود دارد. اما متاسفانه سیب هایی که در بازارهای داخل ایران یا آمریکا و کانادا بفروش می رسد روی آن دارای یک لایه چربی برای حفاظت می باشد. بنابراین حتما این سیب ها می بایست با دقت شسته شود و افرادی که دارای معده ضعیف هستند، باید اینگونه از سیب ها را بسیار نازک پوست گرفته و سپس مصرف نمایند.

منبع: قدس آنلاین

مطلب مرتبط:

توصیه امام رضا(ع) به مصرف سیب

چرا مصرف سیب در دوران بارداری ضروری است ؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ