اعتیاد به داروهای ضد درد شبه‌ افیونی در حال ازدیاد است!

jalalvand
پژوهشگران کانادایی می‌گویند عوامل معینی وجود دارند که پزشکان می‌توانند بر اساس آنها میزان احتمال عود اعتیاد به داروهای ضددرد شبه‌افیونی را پیش‌بینی‌ کنند.

پژوهشگران می‌گویند سوءمصرف داروهای شبه‌افیونی مشکلی جدی در کانادا و آمریکا است.

شایع‌ترین نوع درمان برای این نوع اعتیاد درمان با متادون است؛ اما حدود نیمی از بیماران در طول معالجه یا پس از آن به سوءمصرف دارو‌های شبه افیونی ادامه می‌دهند. دارو‌هایی مانند اکسی‌کانتین و وایکودین از ضدردهای شبه‌افیونی رایج هستند.

دکتر زِنا سَمان، استاد علوم اعصاب دانشگاه مک مستر در اُنتاریو و سرپرست این پژوهشگران گفت: «در صورتی که بدانیم در میان بیماران تحت درمان با متادون، چه کسانی در معرض خطر بیشتری برای عود سوءمصرف این دارو‌ها قرار دارند؛ می‌توانیم درمان مناسب برای هر بیمار را تعیین کنیم. پزشکان درمان‌های تهاجمی‌تری را برای افرادی که در معرض خطر بیشتر عود هستند، انتخاب می‌کنند.»

در این بررسی ۲۵۰ کانادایی شرکت داشتند که هر‌کدام به طور میانگین ۴ سال تحت معالجه با متادون بودند. این پژوهشگران پی بردند که احتمال عود اعتیاد در بین گروه‌های مشخصی از بیماران بیشتر است؛ برای مثال احتمال عود در معتادان تزریقی نسبت به سایر افراد بیش از دو برابر بود.

همچنین به به ازای هر یک سالی که شخص دیرتر شروع به سوءمصرف دارو‌های مخدر کند، ۱۰ درصد احتمال خطر عود افزایش می‌یابد.

همچنین آنها دریافتند که به ازای هر روزی که افراد در ماه گذشته از داروهای آرامبخش بنزودیازپینی (زاناکس) استفاده کرده‌اند، احتمال عود ۷ درصد بالا‌تر می‌رود. جالب اینکه هنگامی که موضوع اعتیاد به داروهای بنزودیازپینی مطرح بود، هرچه که بیمار سالمندتر بود، احتمال عود کمتر می‌شد، در حالیکه در اعتیاد به داروهای شبه‌افیونی عکس این قضیه صادق بود.

به طوری که به ازای هر سال افزایش سن شروع سوءمصرف داروهای شبه‌افیونی، احتمال عود ۱۰ درصد افزایش می‌یافت.

منبع: سپید آنلاین- وب‌ام‌دی

لینک مرتبط: کودکتان را همین حالا از اعتیاد به مواد مخدر نجات دهید!

تأثیر مواد مخدر بر دوپامین مغز انسان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ