بی خوابی مساوی است با ضربه مغزی!(قسمت اول)

jalalvand
روانپزشک و دانشیاردانشگاه تهران با بیان اینکه مغز 20 درصد انرژی بدن را مصرف می کند، بنابراین نیاز به استراحت و بازتوانی دارد، گفت:بی خوابی به اندازه و شاید شدیدتر ازضربه مغزی به سلول های مغزی آسیب بزند.

دکتر رضا رستمی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا در زمینه خود مراقبتی ازمغز وداشتن یک مغز سالم افزود: زمانی که بحث بهداشت و پیشگیری از بیماری مغز پیش می آید می توانیم درقالب بهداشت روان به آن بپردازیم؛ بهداشت روان عبارت است ازانتخاب شرایطی برای زندگی، کار و تعاملات بین فردی و سبک زندگی است که مغز را دچار آسیب نکند.

وی ادامه داد:مغزمانند همه اجزاء بدن تحت تاثیر نوع زندگی ونوع برخوردی است که ما با آن می کنیم، اگر با پوستمان مهربان نباشیم دچار مشکلات پوستی می شویم، در خصوص مغز هم دقیقا مثل قلب، پوست وهرعضو دیگربدن نیاز است که نسبت به ضروریات یک مغزسالم آگاه باشیم و نسبت به رعایت و تامین آن ها اقدام کنیم.

رستمی گفت:حداکثر ‌وزن مغز یک فرد 70 کیلویی یک کیلو و 400 گرم است که 20 درصد انرژی مصرفی مربوط به مغز است، به همین دلیل ما نیازمند میزان خواب مناسب و به اندازه هستیم.

دانشیاردانشگاه تهران تصریح کرد:ساعت خواب مناسب برای افراد مختلف بین 6 تا 9 ساعت است؛ اگر کسی هفت ساعت خواب نیاز دارد اگر 6 ساعت بخوابد، این مقدارخوابیدن یک جور فشار به مغز است که ممکن است خود را درکوتاه مدت نشان ندهد، اما در طولانی مدت می تواند آسیب های جدی به مغز بزند.

این روانپزشک با اشاره به اینکه پژوهش هایی منتشر شده نشان می دهد، بی خوابی به اندازه و شاید شدید تر از ضربه مغزی می تواند به سلول های مغزی آسیب برساند، تاکید کرد:‌همچنین تامین انرژی مناسب برای بدن، رعایت رژیم غذای مناسب و سالم و به موقع بودن مصرف غذا برای حفظ سلامت مغز مفید است.

وی گفت:ناشتایی طولانی مدت نیز به مغز فشارخواهد آورد، همانطورکه بی خوابی ها می تواند به مغز فشاربیاورد غذاهای نامناسب هم می تواند به مغز فشار بیاورد.

وی گفت:بی خوابی، بدغذایی،ضربه مغزی و رانندگی بی محابا به مغز آسیب می زند؛ ممکن است در حین رانندگی تصادف کنیم سرمان دچار شکستگی نشود اما دیده شده محکم ترمز کردن سبب جابجایی مغز و به بخش هایی از آن فشار آورده شده وعملکرد طبیعی مغز را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی ادامه داد: انتظار از مغز باید معقول و منطقی باشد، تعدادی از مردم انتظاری که از مغزشان دارند از راه معمول به آن نمی رسند و دست به کارهای خطرناکی مثل دوپینگ کردن می زنند.

رستمی افزود:دوپینگ در ورزشکاران برای این است که رکوردی را بزنند که رکورد خود شان نیست، دردوپینگ مغز نیزهمینطور است، می خواهیم مغز کاری را برای ما انجام دهد که کار خودش نیست، استفاده از مواد مخدر، فشار آوردن غیرطبیعی به مغز است و می تواند سلامت مغز انسان ها را تحت تاثیر قراردهد.

این متخصص گفت: اینها جنبه های فیزیکی مراقبت از مغز است اما جنبه های روانی قطعا با سبک زندگی که ما انتخاب می کنیم باید همراه با آرامش، استراحت و لحظه های خوش آیند برای مغز باشد تا بتواند به سلامت مغز کمک کند.

لطفا ادامه مطلب را در بی خوابی مساوی است با ضربه مغزی!(قسمت دوم) بخوانید

منبع: ایرنا

لینک مرتبط: اگر بی خوابی دارید بخوانید

درمان‌های طبیعی: عطرهای شفابخش برای از بین بردن بی‌خوابی و اضطراب

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ