برای افزایش وزن کودکم چه کنم؟

faateme1366
اگر کودکی به دنیا آورده اید که وزن کمی دارد یا اگر کودک پر جنب و جوشی دارید که وزن آن بالا نمیرود و به دلیل فعالیت زیاد هر چه می خورد را می سوزاند، نگران نباشید! ما در این مطلب برای شما راهکارهای افزایش وزن کودک از 7ماهگی به بعد را آورده ایم.

وضعیت نرمال وزن گیری کودک چگونه است؟

به‌طور معمول نوزادانی که به دنیا می‌آیند حدود۳/۵ کیلوگرم وزن دارند.بعد از گذشت یک سال، وزن این کودکان به ۱۰ کیلوگرم می‌رسد.یعنی کودکان در سال اول،۶/۵ کیلوگرم افزایش وزن دارند.در سال دوم از ۱۰ کیلوگرم به۱۲/۵ کیلوگرم می‌رسند.یعنی در سال دوم۲/۵ کیلوگرم به وزن‌شان اضافه می‌شود.

این نکته را باید یادآور شوم که رشد کودک در سال اول با سال دوم خیلی فرق می‌کند.به این شکل که وزن‌گیری کودک در سال دوم، ماهی ۲۵۰ گرم است؛ یعنی یک کودک ۱۵ ماهه باید وزنی حدود ۱۰ کیلو و ۷۵۰ گرم داشته باشد.اگر والدین این نکته را بدانند دیگر جایی برای نگرانی به دلیل کم‌وزن گرفتن کودکشان ندارند زیرا در سال دوم همه ‌وزنی که کودک اضافه می‌کند۲/۵ کیلوگرم است.

 

برای افزایش وزن کودک نوپا

شیر مادر برای تغذیه کودک بسیار عالی است. نوزادان و کودکان نوپا نیاز به  چربی در رژیم غذایی خود دارند ، و برای این منظور باید   مصرف  شیر را در برنامه غذایی خود داشته باشند

شیر پرچرب حتما وزن کودک را افزایش خواهد داد. شیر سرشار از کلسیم  و پر  کالری است. اگر  به کودک بیش از یک سال  هر روز صبح ، یک لیوان شیر پرچرب بدهید چاق خواهد شد. یادتون باشه که ماست های طعم دار و میوه ای به کودکتون ندین چون پر از شکره.

 

افزایش وزن کودک با ارزن انگشتی!

ارزن انگشتی (finger millet) یکی از بهترین منابع غذایی برای افزایش وزن در کوکان است.

این دانه سرشار از فیبر غذایی، پروتئین و ویتامین های B1 ، B2 و B6 است(dot) ارزن انگشتی رو میتونین

به صورت فرنی به کودکتون بدین.

 

افزایش وزن کودک  در ۷ماهگی  

برای افزایش وزن کودک در این سن گوشت، سبزیجات و میوه های له شده را به شیر خودتان یا شیرخشک اضافه کنید. شما می توانید آوکادو  را به کودک  پس از شش ماهگی بدهید . آوکادو غنی از فیبر  است و چربیهای سالم دارد. اگر برای اولین بار استفاده میکنید به صورت  پوره استفاده شود، و پس از یک سال، شما می توانید آنها را با کوکتل های شیری  مخلوط  کنید.

 

افزایش وزن کودک  در ۸ ماهگی 

برای وزن گیری کودک در این سن شیر مادر یا شیرخشک به همراه کمی غذای انگشتی به او دهید. اگر به نظر می رسد کودک برای خوردن غذای انگشتی دچار مشکل می شود، از سبزیجات و میوه های له و پوره شده به همراه یک تکه گوشت استفاده کنید.   

 

افزایش وزن کودک  در ۹ماهگی  

برای حفظ روند وزن گیری کودک، هر دو تا چهار ساعت از میان وعده های سبک مانند تخم مرغ آب پز، سبزیجات بخارپز و یا تکه های کوچک نان استفاده کنید.

 

افزایش وزن کودک  در ۱۰ ماهگی

برای وزن گیری کودک در این ماه غذای انگشتی انتخاب مناسبی است. علاوه بر این سعی کنید برگ سبزیجات و میوه های سفت تر مثل برش های کوچک سیب و ماکارونی را به برنامه غذایی کودک اضافه کنید. البته شیرمادر یا شیرخشک را فراموش نکنید.

 

افزایش وزن کودک  در ۱۱-۱۲ماهگی  

در این ماه ها کودک شما به راه می افتد و به دلیل شیطنت زیاد وزن کم می کند. شما نگران نباشید و به تلاش خود برای وزن گیری کودک ادامه دهید!

 

نکات مهم تغذیه ای برای کودک

هرگز نباید در این ایام و به طور کلی در طول 6 ماه اول زندگی که تغدیه شیرخوار انحصاراً با شیر مادر است به وی آب و یا آب قند خورانید چه حتی مقدار کم آن می تواند هم موجب کاهش اشتها و کمتر مکیدن پستان و در نتیجه کاهش شیر مادر شود و هم ممکن است موجب آلودگی دستگاه گوارش و مشکلات ناشی از آن گردد.

مادر باید به خلق و خوی کودک خود توجه لازم را داشته باشد تا در زمان تغذیه انحصاری و نیز پس از شروع غذای کمکی، نگران نشود بلکه برعکس با عنایت به خلق و خوی و رفتار شیرخوار، نحوه تغذیه وی را تنظیم نماید. ضمناً باید توجه داشت، کودکانی که با وزن کم متولد می شوند نیاز به توجه و مراقبت بیشتر دارند و عدم توجه لازم به آنان، باعث می شود که از افزایش وزن کافی برخوردار نشوند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ