آشنایی با عوارض احتمالی آبلیموهای تقلبی

تقلب ها در حوزه آبلیمو به شکل آبلیموی رقیق شده با آب، افزودن مواد شیمیایی و یا تولید آبلیمو بدون استفاده از آبلیمو و به شکل کاملا شیمیایی بوده است.

آبلیموی تقلبی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

آشنایی با عوارض احتمالی آبلیموهای تقلبی

الو دکتر: دکتر رستگار، مدیر کل آزماشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو در گفتگو با مجله سیب سبز می گوید: : تقلب ها در حوزه صنعت آبلیمو تا الان به چند شکل وجود داشته است: مواردی بوده که آبلیمو را با آب رقیق کرده و وارد بازار کرده اند. مورد دیگر آبلیموهایی است که مواد افزودنی، رنگ، اسانس و… را با آبلیموی بسیار رقیق شده مخلوط کرده اند. و  مورد آخر هم آبلیموهایی است که اصلا آب «لیمو» در آن وجود نداشته و فقط از مواد شیمیایی، اسید سیتریک، رنگ و… ساخته شده است. البته به کار بردن اسانس هم در تولید آبلیموها واقعیت دارد و متاسفانه برخی از تولیدکنندگان برای اینکه بوی محصول شبیه لیمو باشد از اسانس استفاده می کنند. مواردی که آبلیمو با مواد دیگر رقیق شده است مشکل چندانی وجود ندارد و دستور اصلاح داده ایم. مسلما مورد آخر مورد برخورد بسیار جدی تری قرار می گیرد و ممکن است خط تولید را متوقف کنیم.

به علاوه دکتر پیام فرحبخش، متخصص تغذیه هم در گفتگو با مجله سیب سبز درباره عوارض احتمالی ناشی از مصرف آبلیموهای تقلبی می گوید: انواع رنگ های مصنوعی و اسانس هایی که در تولید آبلیمو و آبمیوه های تقلبی به کار می رود ممکن است عوارض زیادی داشته باشد. افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان ها خصوصا سرطان دستگاه گوارش، معده و کبد مهمترین و جدی ترین عارضه مصرف این محصولات است. به علاوه بروز واکنش های آلرژیک مثل کهیر، خصوصا در برخی افراد که مستعد آلرژی و حساسیت هستند نیز از دیگر مشکلاتی است که مصرف این محصولات تقلبی به دنبال خواهد داشت. به علاوه مواد شیمیایی به کار رفته در تولید آبلیمو و آبمیوه های تقلبی می تواند وارد دستگاه تنفسی شده و مشکلات ریوی، تنگی نفس و… ایجاد کند. مواد نگهدارنده ای که در ساخت آبلیمو و آبمیوه ها به کار می رود، کلیه ارگان های بدن را مختل می کند و بیش از هرچیز دستکاه گوارش را مورد حمله قرار خواهد داد. از طرفی اسید سیتریک هم خصوصا در کسانی که مستعد آسیب های مخاط معده یا زخم معده هستند، می تواند وضعیت این افراد را وخیم تر کند. به دنبال وخیم تر شدن وضعیت گوارشی ممکن است حتی خونریزی دستگاه گوارش هم بروز یابد. بنابراین می بینید که آنچه برای جذب ویتامین ها مصرف شده، جز ضرر چیزی به دنبال نداشته است.

می توانید ادامه این گزارش را در شماره 144 مجله سیب سبز بخوانید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ