قرص آسپیرین دشمن دود شهرها و آکسار فراموش شده!

jalalvand
قرص آسپیرین از آن دست داروهایی است که کسی دقیقا کاربردش را نمی داند و فقط مصرف می کنند. اما متخصصین قلب و عروق توصیه می کند اگر خونتان زیاد رقیق نیست و در شهرهای بزرگ زندگی می کنید حتما یک آسپرین جویدنی بخورید تا دچار حملات قلبی ناشی از آلودگی هوا نشوید! برای اینکه درباره این دارو و قرص آکسار بیشتر بدانید، حتما این مطلب را بخوانید.

آسپیرین (آ. اس. آ): ضد درد غیر مخدر، تب‌بر،‌ ضد التهاب،‌ ضد پلاکت

کجا به درد می‌خورد؟

آسپیرین با تأثیری نامعلوم روی هیپوتالاموس، درد را از بین می‌برد. هیپوتالاموس دقیقاً جایی است که فرمان درد را به اعضا صادر می‌کند. شاید از خودتان بپرسید چطور روی از بین رفتن تب اثر می‌گذارد؟ ترموستات بدن در همان قسمت هیپوتالاموس واقع شده است. آسپیرین با تأثیر مستقیم روی این ناحیه، دمای بدن را حفظ می‌کند و با فرمان تعریق سعی در حفظ دمای بدن می‌کند. آسپیرین از آن دسته داروهایی است که در حال حاضر خیلی تجویز نمی‌شود. آسپیرین با تأثیر روی غلظت خون، یک سری آثار منفی دارد که به همین دلیل دیگر از آن به عنوان داروی مسکن استفاده نمی‌شود، اما باید گفت هنوز هم آسپیرین تنها راه درمان بعضی بیماری‌ها مثل روماتیسم مفصلی است.

حواستان باشد:

مصرف خودسرانه آسپیرین باعث رقیق شدن خون و پایین آمدن پلاکت خون می‌شود. این مشکل ممکن است باعث جلوگیری از ایجاد لخته و بند نیامدن خون در هنگام جراحت شود. این دارو عوارض ضعیف دیگری مانند وزوز گوش، تهوع، نارسایی حاد کلیه و کهیر دارد.

آکسار (آ. ث. آ): ضد درد، ضد تب، ضد میگرن

کجا به درد می‌خورد؟

آکسار را به نام قرص دو رنگ یا قرص سفید- صورتی می‌شناسند. این دارو در گذشته طرفداران زیادی داشت اما در حال حاضر با این همه تنوع دارویی، آکسار نمونه یک قرص فراموش شده است و مورد استفاده‌ای ندارد. این دارو از استامینوفن، کافئین و اسید استیل سالیسیلیک (آ. اس. آ) تشکیل شده است.

حواستان باشد:

اگر به هرکدام از داروهای مسکن مثل استامینوفن، کافئین یا آسپیرین حساسیت دارید، پس دور آکسار را هم خط بکشید و از پزشک تان جایگزین بخواهید. یادتان باشد که این دارو را نباید به طور همزمان با استامینوفن، آسپیرین مصرف کنید. بهتر است که برای مقابله با عوارض گوارشی، آن را همراه با غذا یا یک لیوان آب پر بخورید. توجه داشته باشید که اگر این قرص بوی سرکه بدهد باید از مصرف آن خودداری کرد.

منبع: سلامت نیوز

لینک مرتبط: اسامی غیر مجازترین داروهای لاغری حتما بخوانید!(اول)

اسامی غیر مجازترین داروهای لاغری حتما بخوانید!(دوم)

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ