نتایج تحقیقات جدید درباره اثر آلودگی هوا بر کودکان

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد کودکانی که در مناطقی زندگی می‌کنند که میزان آلودگی هوا بالا است بیشتر احتمال دارد که به دیابت نوع 2 مبتلا شوند.

 این کودکان در مناطقی زندگی می‌کردند که مقادیر زیادی اکسید نیتروژن و ذرات معلق ریز وجود داشت که توسط خودروها و نیروگاه‌ها تولید می‌شدند و به آنها ذرات جامد 2.5 (PM2.5) گفته می‌شود.
در پایان مطالعه، کارآیی سلول‌های سازنده انسولین در پانکراس این کودکان نسبت به حالت طبیعی 13 درصد کمتر بود. این امر خطر بروز دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد. با کاهش تولید موثر انسولین تنظیم قند خون مختل شده و خطر دیابت نوع 2 افزایش می‌یابد. 
دیابت خطر عوارضی را مانند نابینایی، نارسایی کلیوی، قطع اندام‌ها و مرگ زودرس افزایش می‌دهد. افزایش شیوع چاقی به علت شیوه زندگی کم‌تحرک و مصرف رژیم غذایی پرکالری در بروز دیابت نوع 2 نقش دارد. حال نتایج مطالعه فوق نشان می‌دهد که آلودگی هوا نیز می‌تواند خطر بروز این بیماری را افزایش دهد.
در این مطالعه اطلاعات 314 کودک چاق یا مبتلا به اضافه وزن که در محدوده سنی 15-8 سال بودند، بررسی شده و به مدت 5/3 سال مورد پیگیری قرار گرفتند. هیچ کدام از کودکان در ابتدای مطالعه به دیابت نوع 2 مبتلا نبودند. هر سال از شرکت کنندگان معاینه فیزیکی به عمل می‌آمد و میزان قند خون و انسولین آنها اندازه‌گیری می‌شد. 
در پایان مطالعه در حدود 27 درصد آنها پس از 12 ساعت ناشتا بودن میزان انسولین خون بالا بود. در هنگام بررسی قند خون 2 ساعته نیز در 36 درصد افراد میزان انسولین بالاتر از میزان طبیعی بود. این یافته نشان می‌دهد که بدن به انسولین کمتر پاسخ می‌دهد و مواجهه با آلودگی هوا با افزایش خطر دیابت نوع 2 مرتبط است.
محققان دریافتند در برخی موارد اثر مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا از اثر 5 درصد افزایش وزن بیشتر بود. این یافته نشان می‌دهد که آلودگی هوا قطعا یک عامل خطر برای بروز دیابت است.

هشدار؛ هنگام آلودگی هوا این کارها را انجام دهید! +نظر کارشناس

منبع:سپیدآنلاین

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ